Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
15:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Міжнародна школа з фізики високих енергій для молодих вчених у ДНУ

Міжнародна школа з фізики високих енергій для молодих вчених у ДНУ
univer.kharkov.ua
2 березня 2016 року вперше в Дніпропетровську відбудеться масштабна Зимова Міжнародна школа з фізики високих енергій для молодих вчених.

Школа проводиться в рамках Міжнародної асоційованої лабораторії з фізики високих енергій, яка є наймасштабнішим французсько-українським науковим проектом. Ініціатором проведення заходу є кафедра теоретичної фізики Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара на чолі з завідувачем – професором В.В.Скалозубом.

Серед офіційних організаторів також – Інститут теоретичної фізики ім. О.І. Ахієзара Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» у м. Харків, де 29 лютого-1 березня 2016 року вже пройшли заняття Школи.

Наукова програма школи буде присвячена обговоренню актуальних проблем фізики високих енергій – пошук сигналів нових важких елементарних частинок в експериментах на Великому гадронному колайдері в Європейському центрі ядерних досліджень (Женева, Швейцарія).

Лектори школи є провідними фахівцями у галузі пошуку сигналів нової фізики та у квантовій хромодинаміці. Зокрема, очікуються лекції французьких вчених, які безпосередньо працюють в колабораціях Великого гадронного колайдера: Акілє Стокі (Лабораторія лінійного акселератора, Університет Париж 11), Марі-Елен Шун та Сергій Барсук (Лабораторія лінійного акселератора, Національний центр наукових досліджень Франції), Максим Тітов (Комісаріат ядерних та відновлювальних енергій), а також доповіді аспіранта кафедри теоретичної фізики ДНУ О. Певзнера та старшого лаборанта кафедри В. Горєва.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте