Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
00:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Пісня – це коли душа сповідається»

|«« «« »» »»|

Юнаки й дівчата народної студії сучасного вокалу «Мрія» Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара запросили усіх своїх прихильників на звітний концерт під символічною назвою «Пісня – це коли душа сповідається».

Повноцінна програма концерту складалася з сучасних хітів української та світової естради. Виконана багатоголосним звучанням молодих гарних артистів, вона причарувала всіх, хто прийшов розділити святкування 15-річчя вокальної студії «Мрія».

Усі вокалісти були відзначені грамотами та подяками ректора ДНУ Миколи Вікторовича Полякова. А Кароліна Гаян, Аліна Гроховська, Ірина Семенюк та Катерина Шевчик отримали ще й грошову нагороду. Художній керівник студії Оксана Рудковська розповіла історію виникнення колективу: «Багато років тому у Палаці студентів пройшов проект «Вустами студента».

Директор Палацу Вадим Вікторович Стукало запропонував нам об’єднати любителів співу серед студентів. Це сталося у далекому 2000 році. А через рік на фестивалі «Студентська весна» група студентів отримала свою першу нагороду – диплом лауреата найпрестижнішого конкурсу дніпропетровського регіону. Згодом з’явилася назва «Мрія». А потім колектив розпочав своє активне творче життя».

Зараз у студії займається 16 студентів Дніпропетровського університету з різних факультетів: Аліна Гроховська (ФМЕ), Кароліна Гаян (ФУІФтаМ), Катерина Шевчік (ЕФ), Ірина Семенюк (ФУІФтаМ), Анна Білошевська (ФУІФтаМ), Марія Бречка (ФУІФтаМ), Юлія Суровцева (ЕФ), Данило Нечаєв (ФФЕКС), Марія Алексаха (ФСЗМК), Анастасія Лихачевська (ЕФ), Анна Грищенко (ФУІФтаМ), Марія Шмидт (ФУІФтаМ), Василь Балобин (ХФ), Марія Ніколенко (ПФ), Лоліта Лакс (ПФ), Вікторія Голенко (ПФ).

Сьогодні перемоги «Мрії» на конкурсах і фестивалях прославляють наш університет. Студія чотири рази отримала першу премію Міжнародного телевізійного фестивалю «Доля», який проводиться за підтримки Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна», тричі здобувала звання «Студент року» Дніпропетровської обласної державної адміністрації, щорічно отримує диплом лауреата фестивалю «Студентська весна».

Крім цього, колектив майже кожного тижня бере участь у різноманітних конкурсах та концертах. Сьогодні «Мрія» бере участь у Всеукраїнському конкурсі «Ми – майбутнє» на краще виконання Гімну України, і на you tube має вже більше 3000 переглядів. Усі бажаючі можуть підтримати вокалістів https://www.youtube.com/watch?v=M7B25thWQY4.

Високою нагородою для керівників студії є слова студентів, які провели студентські роки разом з піснею. «Для мене «Мрія» стала справжнім стартом можливостей. Я навчилася не боятися публічних виступів, бути завжди у вирі подій і працювати над особистим іміджем. Закінчивши легендарний фізтех, відчуваю себе творчою людиною», – поділилася враженнями Юлія Кадевич (Надточій).

Сьогоднішні першокурсники, які нещодавно прийшли у колектив, впевнені, що їхні студентські роки будуть наповнені незабутніми враженнями від цікавих поїздок і подорожей, спілкування з друзями. «Все, що ми робимо, робимо з любов’ю, – говорить керівник колективу Дмитро Свинаренко.
– Ми вчимо і вчимося разом з нашими співаками. Ми не намагаємося зробити з них артистів, тому що вони обрали іншу професію, але виховати їх, привити смак до живої музики, справжньої культури – це наше завдання як керівників».

Палац студентів ДНУ ім. О. Гончара

Gorod.dp.ua на Facebook.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте