Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Персонального юриста відтепер безкоштовно може отримати кожен учасник АТО

Персонального юриста відтепер безкоштовно може отримати кожен учасник АТО
Відтепер учасники АТО та члени їх родин зможуть безкоштовно користуватися послугами юриста. Про це домовилися Дніпропетровська облдержадміністрація та Центр безоплатної вторинної юридичної допомоги. Відповідний меморандум підписано в ОДА.

За словами координатора центру допомоги учасникам АТО та членам їх родин Наталії Шуліки, до центру дуже часто звертаються військові та їх рідні з юридичними питаннями. До цього часу намагалися вирішувати такі питання самостійно: залучали волонтерів, юридичне управління облдержадміністрації. Однак це були лише консультації. В деяких випадках ті, хто звертаються, потребують вторинної правової допомоги, тобто допомоги в оформленні документів, представленні інтересів у суді.

«Військові захищають нас на фронті, наше завдання – захистити їх тут, у мирному житті. Облдержадміністрація звернулася до адвокатської спільноти, щоб надати реальну допомогу бійцям у захисті їх прав», - зазначив начальник юридичного управління Володимир Юрченко.

Він додав, що перший крок у цьому напрямку вже зроблено – підписано меморандум з Центром безоплатної вторинної юридичної допомоги. Цей центр має реєстр адвокатів, які надають правову допомогу за державний рахунок. Відтепер захисники Вітчизни та їх рідні, що звертатимуться за допомогою до Центру допомоги учасникам АТО та членам їх родин при облдержадміністрації та райдержадміністарціях зможуть отримувати безкоштовну правову допомогу.

Однак безкоштовну юридичну допомогу на сьогодні можуть отримувати лише ті захисники Вітчизни, що мають статус учасника бойових дій. Але левова частка хлопців, які потребують юридичної допомоги, ще готують документи на отримання статусу.

«Питання, з якими звертаються військові та члени їх родин, потрібно вирішувати негайно, а ми не могли цього зробити. Закон чітко визначає: для того, щоб отримати безкоштовну правову допомогу потрібно мати статус учасника бойових дій», - розповів радник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний.

Як розповідає координатор Центру Наталія Шуліка, випадки бувають різні. Наприклад, цивільна дружина, з якою загиблий учасник АТО прожив 16 років та має спільних дітей, не може отримати статусу члена родини загиблого в АТО. Необхідно звертатися до суду, щоб визнати громадянський шлюб законним. Така жінка не може отримувати безкоштовну правову допомогу.

Для того, щоб допомогти й тим, хто не має потрібного статусу, обласна влада зробила другий крок – звернулася до адвокатської спільноти з проханням на волонтерській основі підтримати Центр допомоги учасникам АТО. «Ми повинні допомагати не тільки тим людям, які мають статус учасника, а й тим, які мали безпосереднє відношення до захисту Батьківщини, але, на жаль, ще не отримали відповідного статусу. Той пробіл, який є на сьогодні в нашому законодавстві, ми спробуємо залагодити разом з волонтерами від адвокатської спільноти», - додала Наталія Шуліка.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


ПэТРИОТ  (16.09.15 17:03): Резиновая женщина дороже.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті