Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 26 квітня 2024
00:53

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


26 березня 2018, 14:55

Мільйони українців не живуть, а виживають через те, що влада не виконує закони, а лише підганяє їх під свої інтереси – Сергій Рибалка

Однією з основних проблем сьогодення в Україні є тотальне небажання нинішньої влади виконувати закони на тлі постійних спроб змінювати законодавство для власних інтересів.
Про це у своєму блогу на «Обозреватель» написав екс-голова фінансового комітету парламенту, народний депутат Сергій Рибалка.
«Одна з основних проблем України, через яку мільйони простих українців не живуть, а виживають, – влада не виконує закони. А лише підганяє їх під свої інтереси», - написав він.
При цьому депутат навів приклад того, як у парламенті знайшли голоси аби змінити законодавство для призначення генерального прокурора, однак роками не можуть провести необхідні для економіки закони.
«Пам’ятаєте, як міняли закон під нинішнього генпрокурора? Швидко та нахрапом. І запросто знайшли голоси. А на закони задля зміцнення банківської системи і збереження у майбутньому мільярдів коштів державного бюджету та накопичень громадян голосів щоразу не вистачає», - зазначив Сергій Рибалка.
При цьому, суди завалені роботою, а слухання у справах вже планують майже на рік вперед, через затягування з призначенням суддів.
Ігнорування строків призначення на посади, на думку депутата, вже стало своєрідним інструментом чинної влади, який стосується найрізноманітніших сфер.
«Країна перетворилася на вічно виконуючих обов’язки – людей які не відповідають за свою роботу повною мірою. А плоди пожинають прості люди. Все починається з малого. Яких тільки "виконуючих" у нас за цей час не було – в.о. директора Департаменту з питань люстрації Мінюсту, в.о. голови Держгеонадра, в.о. голови "Укрзалізниці", в.о. голови Фонду держмайна. Можна згадувати ще міністрів аграрної, інформаційної політики, охорони здоров’я», - написав він, згадавши, окрім того, затягування з призначенням голови НБУ, Центральної виборчої комісії і т.д.
Екс-голова фінансового комітету вважає, що влада свідомо користується цим у власних інтересах.
«Згадаємо фінансовий напрямок. Майже рік не працювала Рада НБУ – бо влада просто не призначала нових членів. Адже ділити банківську систему безконтрольно під килимом було зручніше. Повноваження членів наглядових рад державних банків також закінчились 6 років тому! Скільки ми не закликали, владна більшість не поспішала їх призначати. Знову таки керують без контролю. А потім ми дивуємось, що за роки незалежності коштом платників податків туди влито 12 мільярдів доларів державних коштів. Як у прірву. І ніяких кредитів МВФ не потрібно. Лише треба перестати красти», - написав Сергій Рибалка.




Переглядів: 476
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті