Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
01:04

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


4 жовтня 2017, 17:55

Фінансовий комітет рекомендує парламенту прийняти законопроект щодо строків призначення та звільнення Голови НБУ

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності на своєму засіданні прийняв рішення рекомендувати парламенту ухвалити за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення строків призначення та звільнення Голови Національного банку України (№7101). Про це повідомив ініціатор цього документу, голова профільного парламентського комітету Сергій Рибалка.
«Майже пів року Національний банк України працює без повноцінного керівника. Ще в квітні Валерія Гонтарева подала заяву про відставку і з того часу перебуває у постійній відпустці. Це неприпустимо для країни, яка досі не оговталась від найбільшої у світі фінансово-банківської кризи. І це одна з причин гальмування реформ фінансово-банківського сектора», – наголосив Сергій Рибалка.
Він висловив переконання, що «система влади повинна працювати як годинник, незалежно від прізвищ та мотивів людей на ключових владних посадах». Голова фінансового комітету пропонує брати за приклад найбільш успішні країни Європи та США.
Сергій Рибалка нагадав, що керівника правління Нацбанку затверджує Верховна Рада за поданням Президента України. «І ми з колегами по Радикальній партії та інших фракцій пропонуємо уточнити в законодавстві, що відбувається, коли Президент не вносить кандидатуру. Іншими словами – строки звільнення та призначення Голови Національного банку», – зауважив політик.
За словами керівника фінансового комітету, в законопроекті передбачено, що в разі неподання Главою держави нової кандидатури протягом 30 днів, як це передбачено законодавством, парламент рекомендує Президентові кандидатуру Голови НБУ.
Сергій Рибалка підкреслив, що під час підготовки цього проекту автори документу врахували пропозиції широкого кола експертів. «Проект повністю відповідає Конституції України та спрямований на більш ефективну реалізацію її положень. Держава не може бути ефективною, якщо один із ключових державних органів місяцями залишається без керівника», – резюмував керівник профільного комітету.





Переглядів: 524
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті