Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
17:31

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Radikalnaya


24 квітня 2017, 15:57

ОЛЕГ ЛЯШКО: НЕ ДОЗВОЛЮ ЩОБ УКРАЇНЦІ ПРАЦЮВАЛИ, ЯК РАБИ НА ГАЛЕРАХ

У новому проекті трудового кодексу суттєво обмежуються права мільйонів українців, переконаний лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Політик наголошує: документ розроблений на догоду олігархам та МВФ. Ляшко разом з колегами уважно вивчив документ та прийшов до висновку: він розроблений в інтересах роботодавців - власників крупних компаній, а не в інтересах найманих працівників. Особливо політика обурило кілька статей кодексу. Так, за його словами, ст.86 нової редакції кодексу передбачає можливість свавільних масових скорочень працівників по волі роботодавця без жодних варіантів їх захисту. Ст.108 брутально позбавляє матерів-одиначок існуючого на даний час захисту і дозволяє роботолавцям звільняти їх під будь-яким приводом. Ст.65 проекту дозволяє переводити працівника на роботу на інше місце без його згоди. Ст.291 передбачає залучення жінок з дітьми до ночних робіт, а ст.158 допускає роботу працівників у святкові дні без подвійної оплати, як є зараз. "Я стверджую: нову редакцію трудового кодексу розробили в інтересах олігархів, а не в інтересах трудового народу. В 90-х роках вони в українців за ваучери забрали всю народну власність, а сьогодні хочуть зробити так, щоб робочий люд працював, як раби на галерах. Ми цього не допустимо", - наголосив Ляшко. Народний депутат пообіцяв, що його фракція зробить все, щоб не допустити ухвалення документу в парламенті. В той же час, політик підозрює, що окрім олігархів, цим документом влада хотіла догодити й МВФ, умови кредитної угоди з яким збігаються з нормами проекту трудового кодексу. "Там йдеться про скорочення працівників бюджетних установ, лікарів, вчителів -порядка 100 тисяч людей за цей рік, закриття лікарняних і освітніх закладів та прийняття нового трудового кодексу, за яким власники підприємств могли б викидати людей, як собак, на вулицю", - наголосив головний радикал. Також Ляшко розповів, що разом з колегою Віктором Галасюком він готує законопроект про зміну оплати праці робітників з метою встановлення справедливих заробітних плат. "У нас сьогодні в структурі собівартості продукції частка витрат на оплату праці становить 4-5%, тоді як в США, Європі - 50% йде на зарплату найманих працівників. Там чесно діляться прибутками. А не так, як у нас: люди працюють за копійки, а олігархи-власники підприємств отримують за рахунок них мільярдні доходи", - наголосив Ляшко.



Переглядів: 421
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті