Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
20:01

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

medisum


21 березня 2017, 17:24

ProZorro і бізнес. Або «як заробити на державі?»

1 серпня 2016 року Україна змінилася назавжди і навряд чи колись буде такою як раніше. Це слова одного чиновника після введення в дію нової системи державних закупівель Prozorro. Що він мав на увазі і чи справді прозорі закупівлі можуть змінити країну?
Річ у тім, що зміни відбулися відразу у двох сферах життєдіяльності країни: чиновницькій і бізнесовій. Відтепер поняття чиновник означає зовсім інше ніж раніше. Відтепер це не той хто отримує «відкати» за паперові тендери, не той хто не ходить по декілька місяців у касу по заробітню плату, бо «лівого» доходу з головою вистачає на життя, але той чиї дії може побачити кожен і відслідкувати кожну копійку державних коштів ним витрачену. Prozorro зробило цю посаду «не модною».
З бізнесом все набагато цікавіше. Як виявилось, систему публічних закупівель можна використовувати і як ефективний інструмент для розширення ринків збуту та пошуку нових партнерів.
«1 квітня цього року виповнюється рівно рік як вступив у дію Закон України «Про публічні закупівлі» в частині впровадження електронних торгів. Зі стартом Prozorro почав відбуватися колосальний перерозподіл у сфері бізнесу. Раніше продавати державі могли тільки люди з так званого «закритого клубу». Тільки ті у кого є зв’язки та підхід до чиновників та керівників державних підприємств. Відтепер продавати свої товари продукти чи послуги державі може кожен бажаючий. Це величезний ринок збуту об’ємом понад 400 мільярдів гривень. І все що потрібно для виходу на цей ринок, це зареєструватись на електронному майданчику, а це абсолютно безкоштовно та займає декілька хвилин», - говорить Олексій Власенко, директор майданчика «Українська універсальна біржа».
Отже, як говорять деякі учасники, що встигли прийняти участь в тендерах, якщо Ви ще не взяли ProZorro на озброєння, то повинні розуміти, що рано чи пізно це зроблять конкуренти. Тож приймайте участь в тендерах і перемагайте!





Переглядів: 449
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті