Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 19 квітня 2024
18:46

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Radikalnaya


15 березня 2017, 10:48

Глава фінкомітету ВР Рибалка: депутати провалили фінансовий день, реформи нікому не цікаві

Глава комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка заявив про черговий провал розгляду фінансово-банківських законопроектів в парламенті і небажання депутатів підтримувати реформи сектора. Про це він заявив з парламентської трибуни у вівторок.
«Мені дуже шкода, що сьогодні ми так і не змогли розглянути законопроекти фінансово-банківського сектора. Ми пропонуємо внести зміни до Конституції України щодо Національного банку і законопроект про НБУ, який би підвищував прозорість в роботі Національного банку і довіру населення до банківської системи.
На жаль, багатьох колег не цікавлять ці важливі для економіки питання. Скажіть, а як ми будемо відновлювати довіру до банківської системи? Як ми будемо запускати кредитування реального сектора економіки, якщо сьогодні народних депутатів, на жаль, не цікавлять ці питання? »- зазначив С. Рибалка.
За його словами, закон про кредитно-експортне агентства, який підписаний Президентом ще минулого року, через ігнорування владою реформ фінансового сектора - не працює. Інші законопроекти навіть не розглядаються або провалюються парламентом.
«Минулого тижня ми відправили на звалище законопроект про ломбарди і ломбардну діяльність. Ринок в 16 млрд. грн. на законодавчому рівні сьогодні залишається неврегульованим. Законопроект про фінмоніторинг провалений сьогодні. Ми пропонували збільшити суму, яка підпадає під контроль фінансового моніторингу з ста п'ятдесяти тисяч до двохсот п'ятдесяти тисяч гривень. Логічно після триразової девальвації привести цей рівень до європейських норм, спростивши людям життя і звільнивши Держслужбу фінмоніторігу від непотрібної роботи. Але парламент не зміг за це проголосувати », - констатував С. Рибалка.
Він також додав, що провалений і законопроект про електронні гроші. «Вважаю, що за ними майбутнє. Але ми не змогли і за цей законопроект сьогодні проголосувати. Ми не змогли привести наше законодавство до європейських норм. Також не змогли ввести кримінальну відповідальність для тих злочинців, які можуть вкрасти електронні гроші у наших громадян», - підкреслив глава комітету.




Переглядів: 616
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті