Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 25 квітня 2024
00:28

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Radikalnaya


15 березня 2017, 10:44

Сергій Рибалка: «Наша валютна політика має стати основою для розвитку технологічного виробництва та експансії українських виробників на світові ринки»

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності на своєму засіданні заслухав Першого заступника Голови НБУ щодо Концепції нового валютного регулювання. Після обговорення Концепції нового валютного регулювання представники комітету прийняли рішення створити робочу групу за участі членів Комітету та представників Національного банку України для кінцевого доопрацювання законопроекту «Про валюту» та його реєстрації у парламенті.
«Наша валютна політика має стати основою для розвитку технологічного виробництва та експансії українських виробників на світові ринки. Коли валютна політика стане дієвим інструментом промислової та торговельної політики, Україна отримає бажаний розвиток», – заявив Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка.
За його словами, саме залежність від світових цін на сировину та слабкість внутрішнього виробника є причиною кризи в Україні. Керівник фінансового комітету вважає, якщо кардинально не змінити політику, далі буде тільки гірше.
Сергій Рибалка підкреслив, що в основу успіху економік Німеччини, Японії чи Китаю у розвитку власного виробництва та захопленні світових ринків була покладена ефективна валютна політика.
Голова фінансового комітету переконаний, що кожну пропозицію щодо валютного регулювання в Україні необхідно розглядати з огляду на ці головні завдання. «Має надаватися максимальна допомога експортерам продукції та послуг із високою доданою вартістю та обмеження для експортерів сировини. Українському виробнику має бути більш вигідно повертати валютну виручку та тримати гроші в Україні і створювати виробництва тут, аніж виводити їх за кордон. Зовнішньому інвестору також треба створити такі умови, щоб йому було більш вигідно реінвестувати власні прибутки у виробництво саме на території України, аніж виводити валютну виручку за межі нашої держави», – зауважив Сергій Рибалка.





Переглядів: 495
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті