Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 25 квітня 2024
00:12

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


26 січня 2017, 17:32

Сергій Рибалка: «Фінкомітет хоче дізнатися про подальший план дій нового керівництва Приватбанку»

Про це сказав Голова комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка телеканалу «Рада», коментуючи ситуацію з націоналізацією Приватбанку.
На переконання керівника фінансового комітету парламенту, націоналізація Приватбанку врятувала його від ліквідації і краху всієї банківської системи. «В ситуації з Приватбанком, якщо обирати – відправляти цей банк на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, чи націоналізувати, безумовно, що краще націоналізувати. На мою думку, якби Приватбанк не націоналізували, відбувся б крах банківської системи, бо це дійсно самий великий системний комерційний банк, який став вже державним», – сказав Сергій Рибалка.
Він повідомив, що профільний комітет планує заслухати нове керівництво Приватбанку про його подальші плани дій. «Ми з членами нашого фінансового комітету вже зустрічалися з Правлінням Національного банку. Через місяць плануємо зустрітися з Правлінням Приватбанку, аби дізнатися, в якому стані держава прийняла Приватбанк і який план дій у новообраного правління цього банку, щоб зберегти його активи, не допустити паніки на ринку і щоб оновити довіру до банківської системи. Також нас цікавлять подальші плани правління щодо оздоровлення банку і його подальшої долі: буде він продаватися, чи залишатиметься у власності держави», – зауважив Сергій Рибалка.
Народний депутат навів приклад роботи центробанку Японії, де за весь період кризи було ліквідовано лише три банки, а в інші держава вкладала багато кошти аби їх вберегти. «Два місяці тому ми з колегами по комітету були у відрядженні в Японії, де мали зустрічі з багатьма представниками фінансово-банківського сектору, в тому числі і з головою національного банку Японії, який входить в п’ятірку найвпливовіших людей світу. Під час останньої кризи в Японії вони робили все для того, щоб зберегти банки. За цей період вони ліквідували лише три банки. В інші банки держава вкладала чималі кошти, щоб їх зберегти. Мені б дуже хотілося, щоб влада і Національний банк України сьогодні, за прикладом Японії, робили все можливе, аби зберегти наші комерційні банки», – наголосив Сергій Рибалка.





Переглядів: 525
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті