Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 25 квітня 2024
09:19

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


25 січня 2017, 12:20

Сергій Рибалка: «В нашій державі повинен бути Національний план дій на 5-7 років по кожній галузі»

Get the Flash Player to see this player.
0:0 / 0.00 Mb
Про це заявив Голова комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка в ефірі телеканалу «Рада», підбиваючи підсумки роботи очолюваного ним комітету протягом п’ятої сесії парламенту.
Він повідомив, що комітету вдалося розробити низку законопроектів в рамках реалізації Стратегії розвитку банківської системи до 2020 року, яку було затверджено фінансовим комітетом в травні минулого року. «По-перше, це законопроект про забезпечення прозорості діяльності Національного банку України та підвищення його відповідальності перед суспільством, а по-друге – це законопроект про реформування системи гарантування вкладів фізичних осіб, спрямований на вдосконалення процедури виведення банків з ринку, захист людей і підприємств, а також відновлення довіри до банківської системи», – сказав Сергій Рибалка.
За словами голови фінансового комітету, законопроект про НБУ Комітет вже розглянув і підтримав та рекомендував парламенту для прийняття за основу. В цьому документі пропонується зобов’язати регулятора публікувати докладно всі рішення про визнання банку неплатоспроможним з детальною мотивацією, що робив НБУ, аби врятувати банк, а також трирічну звітність такого банку.
«Крім того, повинні повністю публікуватися всі нормативні акти Нацбанку, щокварталу, а в кризові періоди, щомісячно, - всі показники стійкості банківської системи, обсягів кредитування і заборгованості по кредитах. Громадяни мають знати про ситуацію в банку, в який вони хочуть покласти свої заощадження і приймати відповідні рішення. Цим законопроектом також пропонується встановити механізми реалізації конституційних повноважень Ради НБУ та чіткий порядок звільнення керівництва Нацбанку. Голова НБУ має нести персональну відповідальність за результати діяльності Національного банку», – зауважив Сергій Рибалка.
Він підкреслив, що законопроекти були розроблені на базі Стратегії не під окремі особистості, а в якості врегулювання всієї банківської системи. Сергій Рибалка вважає компетенцією Національного банку відновлення довіри до банківської системи, запуск кредитування реального сектору економіки, пільгове кредитування для національного виробника.
«І саме ці питання Національний банк разом із Урядом повинні вирішувати сьогодні. Ми вважаємо, що в нашій державі взагалі повинен бути Національний план дій на 5-7 років по кожній галузі. Щоб незалежно від того, хто очолюватиме те, чи інше міністерство або відомство вже мав чіткий план дій щодо розвитку конкретного сектору економіки, а не вирішував нагальні проблеми в ручному режимі», – резюмував Сергій Рибалка.






Останній раз редагувалося: 25.01.2017 12:28
Переглядів: 1116
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті