Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 18 квітня 2024
21:14

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

medisum


1 грудня 2016, 10:16

Понад півтори тисячі громадських активістів і благодійників зібралися задля зміцнення національної єдності українців

29 та 30 листопада 2016 року у Києві на НСК «Олімпійський» проходив щорічний Форум організаційного розвитку громадянського суспільства «Змінюємо. Впливаємо. Єднаємо!» – наймасштабніша національна подія у громадському секторі, яка зібрала рекордну кількість учасників з України, США та країн ЄС.
Цьогорічний Форум став п’ятим у серії подій найвищого рівня у громадському секторі, що проводяться ІСАР «Єднання» у партнерстві з Адміністрацією Президента України та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку, Уряду Швеції, Програми розвитку ООН в Україні, Представництва ЄС в Україні, Офісу Ради Європи в Україні, Фонду ім. Ч.С. Мотта, Міжнародного фонду «Відродження» та багатьох інших організацій. Знакова подія зібрала півтори тисячі представників благодійних та громадських організацій, органів державної та місцевої влади, а також підприємців та журналістів.
Тема Форуму «Змінюємо. Впливаємо. Єднаємо!» має на меті посилити спроможності організацій громадянського суспільства для розбудови та утвердження національної єдності через адвокацію реформ, протидію корупції, подолання наслідків конфлікту на Сході України та покращення соціально-економічного становища населення України. Ці та багато інших важливих тем обговорювали на 14 дискусіях та 30 тренінгах в межах заходу.
Організатори Форуму запросили Карла Плеснера – міжнародного сертифікованого тренера з ненасильницького спілкування, спеціаліста із переговорної діяльності та відновлення суспільства після насильства, який коментував найболючішу для українців тему – конфлікт на Сході України. «Чим краще ми розуміємо точку зору один одного, тим більше у нас є шансів врегулювати цей конфлікт мирним шляхом. Звісно, ми можемо жалітися, що за лінією конфлікту люди знаходяться під впливом пропаганди. Проте набагато ефективнішим було б не критикувати, а намагатися вислухати їх точку зору і таким чином мати змогу розпочати з ними діалог».
Чи не найбільшою увагою на Форумі користувалась виставка кращих практик роботи з громадою. Організації та ініціативи, які були учасниками цієї виставки, переконливо довели, що згуртована спільнота може здійснювати реальні зміни на краще в житті кожного українця та всієї країни. Цього року свої досягнення презентували:
• Громадська організація «Дивовижні» – активісти займаються благоустроєм дворів, парків, вулиці та під’їздів у п’яти містах України;
• Фонд «Розвиток та благоустрій» – зусиллями громади збудовано нову центральну площу у с. Бобриця (Києво-Святошинськийо району Київської області), там же встановлені камери відео-спостереження, відремонтовано освітлення всіх вулиць і т.д.;
• «Громадський фонд Суми» – займається купівлею та ремонтом автівок для зони АТО, втілює програму «Збери аптечку для солдата», надає юридичну та психологічну підтримку сім’ям воїнів АТО; та ще 7 інших організацій.
«Якщо історія нас чомусь і навчила, то це розумінню, що жодна країна не буде сильною, якщо в неї немає сильного та розвинутого громадянського суспільства, – зазначив почесний гість Форуму Генрік Нурберг, заступник Голови Місії, Перший секретар Посольства Швеції в Україні. – Раніше складалось враження, що громадянське суспільство в Україні представляє дуже невелика група активістів, яким бракувало підтримки населення країни в цілому. Але зараз ситуація змінилася – громадянське суспільство разом з населенням в цілому є однією з рушійних сил змін на краще. Наразі я відчуваю впевненість в українському суспільстві, адже ви почали імплементувати ті реформи, в результаті яких Україна мусить стати більш потужною країною, країною, яка зможе побороти будь-які проблеми».
Учасники Форуму неодноразово підкреслювали необхідність реалізації реформ та ключову роль громадських активістів і недержавних організацій у здійсненні контролю за цим процесом. Так, Блерта Чела, Директор Програми розвитку ООН в Україні, зазначила, що лише 8% населення України вважає, що може дійсно впливати на рішення, які приймаються на найвищому рівні. Пані Чела наголосила, що саме громадянське суспільство має сприяти збільшенню цього відсотка. «В геополітичному контексті, світ зараз переживає консервативну революцію, – відзначив виконавчий Директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький. – Проте якщо ми зараз покажемо себе прибічниками реформ, то можна буде не сумніватися, що санкції з країни-агресора не будуть зняті, а Крим не залишиться окупованим».
В рамках Форуму пройшов конкурс на кращий соціальний відео-ролик, який популяризує ідеї громадських та благодійних організацій – збереження навколишнього середовища, ефективне та раціональне використання природних ресурсів, протидія корупції, та інші. Крім того, у межах Форуму пройшла виставка фоторобіт Анастасії Власової «Обличчя переселення: на роздоріжжі долі», провели збір книжок для сільських бібліотек, пройшла виставка-продаж продукції соціальних підприємств для збору коштів на свої ініціативи.
Про Форум:
Форум розвитку громадянського суспільства – це найбільша національна платформа для навчання, спілкування та обміну досвідом у сфері організаційного розвитку благодійних та громадських організацій. Учасники Форуму – це представники українських благодійних та громадських організацій, органів державної та місцевої влади, бізнес-компаній, дипломатичних кіл та донорських організацій – усі, кого цікавить тема, як неурядовому сектору України стати сильнішим, професійнішим та впливовішим. Унікальний формат Форуму – багато локацій, де одночасно відбувається багато подій.
Детальна інформація http://cd-platform.org/forum







Переглядів: 1251
Усі записи автора | << | >>

Александр  (04.12.16 17:37): Когда нечем заняться- придумывается много вроде важного - это по поводу статьи моё мнение. Відповісти | З цитатою
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті