Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Вт, 16 квітня 2024
19:31

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

solonaya@bk.ru


12 грудня 2014, 09:37

Чиновники в Дніпропетровську нищать Школу вільного розвитку особистості

Новий рік стане сумним святом для 270 вихованців державного НВК №41 Школи вільного розвитку особистості за адресою вул. Софії Ковалевської 71а у Дніпропетровську – їх виженуть на вулицю із реставрованого руками батьків приміщення колись занедбаного дитячого садка.

Офіційна версія причини закриття: на підставі постанови Кабміну «Про повернення в держвласність будівель колишніх дитячих садків». Два місяці тому вже закрили підготовчу групу (старшу групу дитячого садку) - наслали перевірки, після чого з мовчазної згоди директора закрили. Батьків просто поставили перед фактом: шукайте місця в інших садках.

Тепер, коли в школі вже немає за документами «дитячого дошкільного закладу», намагаються закрити і школу.

За словами батьків, які мають намір боротися за навчальний заклад до останнього, директор не зацікавлена у відстоюванні школи з особистих мотивів.

Педколектив закладу, який виховує маленьких громадян з трирічного віку до повної середньої освіти вже 18 років, відчуває несамовитий тиск від міськвиконкому та районного відділу освіти. Чиновники запевняють, що рішення про ліквідацію «нестандартної школи» прийняте на найвищому рівні – заступниками міського голови Оленою Лозенко та Анатолієм Крупським.

Нагадаємо. Це вже не перший випадок, коли під подібним надуманим приводом у Дніпропетровську знищується самобутня школа з рівнем навчання, кардинально відмінним від загальної навколишньої «сірості». П’ять років тому, за дивним збігом саме цими чиновниками було підписано розпорядження про ліквідацію НВК№14 «Лінгва» у Жовтневому районі міста. Тоді ані батьківський колектив, який встав на захист закладу, ані втручання прокуратури, ані навіть листи до Президента Ющенка не допомогли.

Ницість формулювання, за яким знищують Школу вільного розвитку особистості – «повернення дитячих садків до державної власності через нестачу місць» - не витримує жодної критики, адже лише в Індустріальному районі в оренду комерційним, комунальним та державним організаціям передано 14 дитячих садків. Чомусь про повернення до них дітей ніхто навіть не замислюється.

Дедалі більш очевидно, що міським чиновникам від освіти дуже незручні навчальні заклад, де ставляться до учнів як до особистості, заохочуючи і стимулюючи розвиток їх здібностей, де не порівнюють вихованців, поселяючи в них комплекси і невпевненість у собі, де батьки залучені в життя дітей і школи, а тому виховання і навчання носить всебічний характер.



Переглядів: 2181
Усі записи автора | << | >>

Правые  (13.12.14 21:54): Лозенко -срочно люстрировать!Она же коммунистка! Відповісти | З цитатою
Днепр  (13.12.14 07:30): Лозенко Олена Валентинівна
БІОГРАФІЯ

Народилася 29 вересня 1957 року в с.Нижня Пойма, Нижньо-Інгашського р-ну, Краснодарського краю, Росія.
У 1981 році Дніпропетровський державний університет (викладач історії та суспільствознавства).
09.1974 - 08.1981 - старша піонервожата середньої школи № 83 м.Дніпропетровська
08.1981 - 09.1984 - старша піонервожата , вчитель історії середньої школи № 46 м.Дніпропетровська
09.1984 - 05.1990 - інструктор ідеологічного відділу Красногвардійського райкому Компартії України
05.1990 - 08.1997 - директор середньої школи № 46 м.Дніпропетровська
08.1997 - 04.2002 - начальник управління освіти та науки міської ради
04.2002 - цей час - заступник міського голови з питань діяльності
виконавчих органів міської ради
Вона ж комуністка, очолювала ІДЕОЛОГІЧНИЙ ВІДДІЛ райкому партії . ТЕРМІНОВО ЛЮСТРУВАТИ. Вона знищує молодь України. Хоче закрити школу і залишити в країні дебілів? Терміново Дати ДАНІ відділ ЛЮСТРАЦІЇ.
Відповісти | З цитатою
Андрей  (12.12.14 23:58): Уничтожить такую школу, которая может похвастаться учениками- самородками, финалистами телешоу "Таланты имеет Украина ", в которой воспитаны десятки чемпионов Мира и Европы по кикбоксингу, школу, прославленной знаменитой на весь мир неоновым шоу Лайтбеленс, школу, входя в которую чувствуешь уют, доброту. что никак нельзя сравнить с другими школами -это настоящее ПРЕСТУПЛЕНИЕ перед Украинским народом. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті