Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Ср, 24 квітня 2024
00:15

БЛОГ

"Батьківщина", "Громадянська позиція" і "ДемАльянс" під пильною увагою СБУ і ГПУ

09.04.2018 12:42


Активність ГПУ і СБУ на тлі посиленої підготовки оточення Порошенка до президентських виборів в 2019 році говорить про те, що низка кримінальних розслідувань щодо політиків і громадських діячів не обмежиться резонансним арештом Надії Савченко та Володимира Рубана. Деякі депутати, хто проголосував за позбавлення "агентші Кремля" депутатської недоторканності, незабаром можуть опинитися на її місці. Савченко, хоч і є гучним критиком Порошенка, через свої неадекватні вчинки не є серйозною загрозою для президента і його оточення. Підставивши себе революційними розмовами, вона більше виручила Порошенка, ніж його налякала. Гучна кримінальна справа про підготовку державного перевороту і теракту в будівлі Верховної Ради стане вагомим приводом для ГПУ, СБУ і МВС звернути увагу на іншу масу парламентаріїв і їх помічників. Позакоаліційні фракції, одноголосно погодившись із звинуваченнями проти Савченко, тепер повинні бути готовими до того, що кримінальні розслідування щодо їх депутатів будуть виглядати абсолютно легітимними. У правлячій коаліції не забули скористатися цією ситуацією, і перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник надіслав в ГПУ звернення з питанням про причетність до підривної діяльності депутатів "Батьківщини".




Завдяки свідченням Савченко під пильною увагою правоохоронних органів перебувають Борис Тарасюк, Іван Кириленко, Андрій Кожем'якін, Вадим Івченко, Сергій Власенко, Григорій Немиря та Олександра Кужель. ГПУ наполегливо шукає переконливі докази їх провини, щоб подати прохання до Верховної Ради про позбавлення народних обранців депутатської недоторканності. Таким чином, через страшилки імені Савченко влада зважилася підібратися до політиків, які надали б серйозну конкуренцію Порошенкові і БПП на президентських і парламентських виборах. Депутати "Батьківщини", які працювали з Савченко чималий час, стануть наступними підозрюваними в чергових сенсаційних розслідуваннях Луценка. Тим часом, влада не забуває боротися з непарламентською опозицією. Павло Пинзеник поцікавився у СБУ про законність діяльності Анатолія Гриценка з "Громадянської позиції". На думку народного депутата, є повні підстави підозрювати Гриценка в здійсненні дій на шкоду суверенітету і державній безпеці України, а також в діяльності, спрямованій на насильницьку зміну конституційного ладу. У своїй відповіді Василь Грицак не тільки підтвердив підозри Пинзеника, але й поділився інформацією про зв'язки Гриценка з іноземними спецслужбами та часті поїздки представників партії "Громадянська позиція" і "Демократичний альянс" в ОРДЛО.




Судячи з активної взаємодії депутатів БПП і "Народного фронту" з ГПУ і СБУ, з самого верху їм поставлено завдання форсувати чистку опозиції. Прорідивши конкурентів і зменшивши їх електоральну підтримку, правоохоронці в кінцевому рахунку прагнутимуть дістатися до Віктора Медведчука та Юлії Тимошенко, які володіють значним впливом в країні і становлять головну загрозу для подальшої кар'єри Порошенка. В цілому перед "рошенівськими" політтехнологами до наступних виборів поставлено ​​тривіальне завдання - виставити всіх опонентів влади терористами і зрадниками, в результаті чого Порошенко і лояльні йому партії навіть з низьким рейтингом зможуть показати на голосуванні гідний результат. До вільних демократичних виборів, плюралізму і змінюваності влади нинішня еліта зовсім не готова, а суспільство, залякане "агентами Кремля" і патріотами-терористами, в черговий раз готується дозволити себе надурити.




Коментарі: 0 | Залишити коментар

Усього 1. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 1 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті