Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Чт, 28 березня 2024
21:40

БЛОГ

Мініфутбольні поля майже на 3 млн грн для КП «Спорт-Дніпро», або навіщо платити більше

22.06.2017 10:36

За інформацією розміщеною на сайті платформи публічних закупівель «Прозорро», КП «Спорт-Дніпро» Дніпропетровської міської ради 23 травня згідно конкурсу замовило 2 мініфутбольних поля на суму 2,70 млн грн. Згідно укладеного договору, до кінця 2017 року у двох школах Дніпра (№20 і №112) з’являться два ігрові майданчики кожен ціною 1,35 млн грн.
У конкурсі взяли участь 2 товариства: ТОВ «Торгівельний дім «Н’ю-лайн» та ООО НПП «Променергетика». (Додаток 1) Грошові пропозиції двох учасників абсолютно однакові. До того ж пропозиції учасників цілком відповідають очікуваній ціні пропозиції, що буває дуже рідко. Учасники жодного разу не знижували ціну, що говорить про небажання конкурувати між собою. Причиною оголошення переможцем дніпровського ТОВ «Торгівельний дім «Н’ю-лайн» може бути тільки те, що заявка товариства подана на 5 днів раніше.
У Донецькій області аналогічні майданчики було закуплено за 830 тис грн., тобто у півтора рази дешевше.(Додаток 2)
Засновниками дніпровського «ТД «Н’ю лайн» є Ольга Кільова та Павло Кільовий. Павло Кільовий був власником ТОВ «ДПТД «Н’ю – Лайн» разом із відомим у Дніпрі бізнесменом Вадимом Барабашом. Зараз ТОВ ліквідоване.
У 2016 році ТОВ «ТД «Н’ю-лайн» у судовому порядку домігся укладення угоди з КП «Спорт-Дніпро» про купівлю мініфутбольних полів на 6,43 млн грн після відміни тендеру за рішенням АМКУ. Про це свідчить рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 18 серпня 2016 року.
Дніпровське НВП «Променергетика» належить Анатолію Фадеєву та Олександру Петровському, директором є Анатолій Єлісєєв.



Коментарі: 0 | Залишити коментар


Товариство «Альянс Еволюшн» стає лідером постачання палива держпідприємствам

13.03.2017 15:24

Відділ освіти П’ятихатської райдержадміністрації 13 березня уклав угоду із ТОВ «Альянс Еволюшн» про закупівлю бензину та дизпалива на 977 тис грн.
Конкурувало у цьому тендері із ТОВ «Альянс Еволюшн» ТОВ «Тех-Дилер-Макс», яке запропонувало цінову пропозицію на 11 тис грн. меншу. (Додаток 1) Ціна, за якою ТОВ «Альянс Еволюшн» надасть товар, є цілком прийнятною (18, 33 грн за л бензину і 17,08 грн за л дизпалива), проте історія самого товариства не може не звернути на себе уваги.
ТОВ «Альянс Еволюшн» оформлено на п’ять офшорів: «Деззлінг Інвестментс Лімітед», «Делстанто Холдінгс Лтд», «Сенбіан Інвестмент Лімітед» ,«Найтентра Коммершіал Лімітед» і «Рівадж Лімітед».
Менеджером зі збуту в «Альянс Еволюшн» є Денис Садловський. Він же у вересні 2016 р. був прийнятий на аналогічну посаду у «приватівську» фірму ТОВ «Пром гарант плюс» з посадовим окладом 1450 грн. Раніше Садловський працював у ТОВ «ТД «Авіас» з групи Ігоря Коломойського.
Фірма «Альянс Еволюшн» була заснована у травні 2016 р. товариствами «Астронг люкс» і «Вертікс-Трейд». Обидва засновника створені 6 жовтня 2015 р. і прописані в одному офісі на вул. Зоологічній, 4-а у Києві. «Астронг люкс» записане на мешканця Володимира Зарівного Запоріжжя, а «Вертікс-Трейд» – на жительку Дніпра Вікторію Нагаєць.
На сьогоднішній день керівником «Альянс Еволюшн» зі статутним капіталом 4 тис грн. є Віктор Мельников. (Додаток 2)
Як відомо, ТОВ «Альянс Еволюшн» з 23 січня цього отримало підрядів на поставку паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 203,49 млн грн. Чим пояснюється такий успіх товариства, залишається тільки здогадуватись. Ймовірно, причиною є очевидний зв’язок «Альянс Еволюшн» із бізнесом групи «Приват».



Коментарі: 0 | Залишити коментар


Товариство із Горлівки виграло тендер на 426 тис грн у Інституту зернових культур

13.03.2017 15:18

Державна установа Інститут зернових культур 13 березня уклала договір із ТОВ «Інтерполіхім» щодо закупівлі 44 т нітроамофоски (добрива) на суму 426 тис грн.
У тендері взяли участь ще дві фірми: ТОВ «Хімагроінвест» та ТОВ «Укрхімекспорт». (Додаток 1) Відповідно до договору, товариство-переможець протягом семи днів надасть 44 т добрив за 9,7 тис грн/кг. Ринковою ціною є 8 900-9 200 грн/т без урахування вартості доставки. На сайті самого «Інтерполіхіму» вказано ціну 9 500 грн/т.
Переможець додав до своєї пропозиції паспорти якості на продукцію виробництва АТ «Міндобрива» і ПАТ «Дорогобуж» (обидва – Росія).
За даними держреєстру, ТОВ «Інтерполіхім» зареєстрований в окупованому терористами місті Горлівка Донецької області на місцевого жителя Олександра Галицького. Фактична адреса товариства знаходиться у Києві – по вул. Іоанна Павла ІІ (Патріса Лумумби), 4/6, корпус А, оф. 605.(Додаток 2, Додаток 3) Донецький номер телефону фірми 0623451969 також використовує ТОВ «УЗавто-Донецьк».
Конкурувало із товариством-переможцем ТОВ «Укрхімекспорт», яке знаходиться у Сєвєродонецьку, Луганська область. Засновником і власником є місцевий житель Олексій Малеванець. (Додаток 4)
Херсонське ТОВ «Хімагроінвест.», яке також виступило конкурентом ТОВ «Інтерполіхім» на цих торгах, зареєстрували мешканці Сімферополя Руслан Савлук та Павло Новіков. (Додаток 5) Ці два підприємства з 2009 року отримали підрядів на 69,92 млн грн., усі – від Інституту рису НААН України та його ж ДП «Дослідне господарство Інституту рису НААН України».
За дивним збігом обставин, всі учасники описаних торгів пов’язані із окупованими зараз або в минулому територіями ОРДЛО та АРК.



Коментарі: 0 | Залишити коментар


107 мільйонів за газ фірмі Руслана Журила та Сергія Дробота

13.03.2017 11:50

Філія «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» 1 березня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Енерджі Трейд Груп» про постачання природного газу на 106,60 млн грн. (Додаток 1)
ТОВ «Енерджі Трейд Груп» протягом 2017 року надасть 10,80 млн кубометрів газу по 9 870 грн. за тисячу кубометрів. Це на 4% дорожче від березневого тарифу «Нафтогазу», який становить 9 439 грн. за тисячу кубометрів. (Додаток 2) У 2016 році «Енерджі Трейд Груп» теж було постачальником газу для комбінату на 88,51 млн грн.
Конкурувало із ТОВ «Енерджі Трейд Груп» ТОВ «Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ» екс-міністра екології Миколи Злочевського. ТОВ «Укргазпродакшн» Віталія Катраги не допустили до аукціону, бо фірма не подала інформацію про відсутність податкової заборгованості та не мала ліцензії НКРЕКП на постачання газу за нерегульованим тарифом.
Як відомо, товариство-переможець пов’язане із Русланом Журилом – керівником ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», який раніше був заступником директора ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». Після призначення Журила до ОГХК вона стала найбільшим постачальником держкомпанії.
Газова фірма також пов’язана із екс-директором СхідГЗК Сергія Дробота. У 2014 році він отримав підвищення і став гендиректором ДК «Ядерне паливо», куди входить і СхідГЗК.
«Енерджі Трейд Груп» виграє державні тендери з 2009 року й відтоді отримала підрядів на 1,8 млрд грн. Більшість договорів укладено із ДП СхідГЗК та ДП ОГХК.
Руслан Журило 25 січня 2017 року був затриманий працівниками НАБУ. Він підозрюється у зловживанні службовим становищем і вчиненні злочину.



Коментарі: 0 | Залишити коментар


27 мільйонів без конкурсу від Вільногірського ГМК

11.03.2017 16:59

Філія «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» 22 лютого уклала договір із ТОВ «Імекс Мінералс» про реалізацію послуг з добування корисних копалин і розроблення кар’єру на 27,30 млн грн.

Закупівля була проведена за переговорною процедурою через нагальну потребу. (Договір 1) Причиною проведення переговорної процедури вказано те, що тендер щодо розробки 2,15 млн кубометрів гірничої маси на очікувану суму 84,00 млн грн. був оголошений 31 січня, тож аукціон відбудеться лише 10 квітня. Зупинка робіт у кар’єрі №7 зірве виконання Плану гірничих робіт на 2017 рік та угоди №6028 про умови користування надрами, а також може призвести до збитків у розмірі не менше 1,40 млн грн. на добу.(Додаток 2)
Відповідно до договору, до кінця березня мають бути розроблені 700 тис кубометрів гірничої маси з перевезенням на відстань 2,5 км за ціною 39 грн. за кубометр. У травні 2016 року ті ж послуги ТОВ «Імекс Мінералс» коштували 29,70 грн за кубометр
Завищеними є ціни за техніку, яку планують використати підрядники для виконання робіт (Додаток 3)
Власником і директором «Імекс Мінералс» зі статутним капіталом 1 тис грн. є Олексій Бондаренко із с. Чайки Київської обл. Компанія була створена наприкінці 2014 року, коли Журило очолив ОГХК. Відтоді фірма отримала підрядів філій «Вільногірський ГМК» та «Іршанський ГЗК» на 560,30 млн грн.
У вересні 2015 року Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом незаконного видобування корисних копалин службовими особами ОГХК. Слідство отримало дозвіл суду на вилучення документів ОГХК та його контрагентів, у тому числі «Імекс мінералс».
Руслан Журило, гендиректор ОГХК, і ще двоє працівників 25 січня були затримані детективами НАБУ. Їм було вручено повідомлення про підозру у зловживанні службовим становищем і вчинені злочину групою осіб за попередньою змовою. Затримані звинувачуються у завданні збитків держпідприємству на суму понад 300 млн грн.
На жаль, діяльність ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», як і раніше, зводиться до розкрадання державних коштів та зловживання службовим становищем.




Коментарі: 0 | Залишити коментар


Тендер на 1,7 млн від «СхідГЗК» виграла фірма-новачок

26.02.2017 17:08

На останньому тендері від ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» було «розірвано» коло постійних поставників транспортно-експедиційних послуг. Перемогу отримало товариство, засноване у 2016 році.

Дніпровське ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» за результатами тендеру замовило у київського ТОВ «Венто Груп» транспортно-експедиційних послуг на 1,7 млн грн. У конкурсі взяли участь три товариства: ТОВ «Юнітранс ЛС», ТОВ «Градалогістик» та переможець - ТОВ «Венто Груп». (Додаток 1 Розкриття пропозиції)
Відповідно до договору, який уклали 21 лютого, до кінця січня 2018 р. від станції Жовті Води-2 Придніпровської залізниці до станції Томськ-2 Зaxiднo-Сибipської залізниці Росії перевезуть 39 критих вагонів уранового концентрату по 43 590 грн.
Керівником, засновником і єдиним бенефіціаром товариства є Лада Саратова із м. Алчевськ, Луганської області. Саме товариство знаходиться за адресою м. Київ, вул. Васильківська, 30, в одному будинку із багатьма іншими підприємствами. (Додаток 2 вул Васильківська) Статут товариства становить 10 тис грн. (Додаток 3) До цього фірма ще жодного разу не вигравала у державних тендерах.
А ось конкурентами виявились товариства, які вже давно співпрацюють зі «СхідГЗК». Зокрема, у 2016 р. комбінат замовив ТОВ «Юнітранс ЛС» перевезення 30 вагонів уранового концентрату до ст. Глазов Горьківської залізниці Росії за 1,36 млн грн.
Відповідно до даних НАБУ, Руслан Журило (затриманий екс-керівник) і Юрій Перцев (заступник із комерційних питань директора ОГХК Руслана Журила, екс-замдиректора «СхідГЗК») контролювали «Юнітранс оператор» (фірма наближена до ТОВ «Юнітранс ЛС») через латвійські фірми. Через британску «First Railway Company» і кіпрську компанію «Bolatico Limitеd» керівники залучали експедиторів для міжнародних перевезень продукції, яка була попередньо продана за заниженими цінами посереднику – компанії «Bollwerk». Кошти за послуги від «Bollwerk» надходили на рахунки тих самих офшорів.
Таким чином, виникає виправданий сумнів у тому, що нове товариство не є підставною фірмою, яка допомагає приховати нові схеми «СхідГЗК».



Коментарі: 0 | Залишити коментар


10 млн грн фірмі від депутата облради за частково виконані роботи

22.02.2017 14:32

У м. Дніпро триває слідство щодо будівельних робіт на території населених пунктів Дніпровської області, які були виконані частково. Кошти за виконання робіт (майже 10 млн грн) було отримано фірмою-переможцем і перераховано підприємствам із ознакою фіктивності.

Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації, керівником якого у 2015 році став Коломоєць Андрій Вікторович, у тому ж 2015 році уклав угоду із ТОВ «Єживан». Згідно договору товариство-переможець мало здійснити поточний ремонт доріг на території населених пунктів Томаківського, Петриківського, Верхньодніпровського, Софіївського, Царичанського та Апостоловського районів Дніпропетровської області. Протягом 2015 року замовник перерахував фірмі 9,28 млн грн. за виконання будівельних робіт.
7 лютого 2017 року слідчий СУ ГУ НП в Дніпровській області Ходаковський Б. Г. звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться в Департаменті житлово-комунального господарства та будівництва Дніпровської обласної державної адміністрації. Клопотання обґрунтовується здійсненням досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12015040000001179, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України (Стаття 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). (Додаток 1) Клопотання було задоволено.
У ході слідства було встановлено, що ТОВ «Єживан» перерахував отриманні бюджетні кошти трьом підприємствам ТОВ «Крафт Компані», ТОВ «Бренді-Вуд» та ТОВ «Ференс», які у свою чергу перераховували кошти ТОВ «Київ-Опт-Торг» та ТОВ «Ультра-Груп».
Засновником ТОВ «Єживан» є Людмила Трегубова, статутний фонд товариства складає 2 тис грн. (Додаток 2) Людмила Трегубова також є власником київських фірм – ТОВ «Авальбудсервіс» та ТОВ «Торговий дім «Агропромпостач». За даними «ВДЗ», «Єживан» виграв тендери на загальну суму 3,15 млн грн. Усі підряди фірма отримала у липні-серпні 2015 року.
Згідно із інтернет-виданням центру політичних студій та аналітики «Ейдос», у 2013 році було реалізовано три державних закупівлі, під час яких було здійснено корупційні дії. Головою комітету з конкурсних торгів у всіх трьох випадках був заступник начальника управління ЖКГ Дніпропетровської ОДА – Коломоєць Андрій Вікторович.



Коментарі: 0 | Залишити коментар


Пастка для «Укртелекому» від держави-агресора

16.02.2017 13:45

Як це не парадоксально, враховуючи всі невдачі цього товариства, ПАТ «Укртелеком» залишається найбільшим в Україні оператором фіксованого зв’язку. Товариство має 27 філій по всій Україні і обслуговує близько 7 млн абонентів. Станом на 2015 рік в «Укртелекомі» працювали 31 тис осіб, з урахуванням скорочення працівників на даний момент може бути менше.
Історія товариства нагадує легенду про Фенікса, який постійно перероджується. Декілька раз товариство було під загрозою розпаду і банкрутства, бажаного розквіту не досягла дорічна компанія ТОВ «ТриМоб», перший власник 3G-ліцензії в Україні. І ось знову колишній власник компанії, кіпрська компанія Raga, вимагає теперішнє керівництво виплатити 760 млн доларів. Але чи не найпідступнішою для товариства угодою, був підписаний у 2011 році кредитний договір із «Сбербанком Росії» на суму 250 млн доларів. Директор дирекції фінансової і комерційної діяльності ПАТ «Укртелеком» Євген Шаповалов назвав угоду із банком Росії найвигіднішою. (Додаток1) Підписання цього договору відбулось після приватизації «Укртелекома» ТОВ «ЄСУ». Пізніше власником ТОВ «ЄСУ» стала компанія СЛМ Ріната Ахметова, на разі саме він є кінцевим бенефіціарним власником. (Додаток2 ) У 2016 році Генеральна Прокуратура і Фонд Держмайна підняли питання щодо законності приватизації товариства.
Серед банків-партнерів «Укртелекому» – ПАТ «Приватбанк», ПАТ «Державний ощадний банк України», ПАТ «Укргазбанк» та інші. Проте пріоритет надається оплаті послуг товариства саме через «Сбербанк». Наприклад, з 1 лютого київські користувачі послуг «Укртелекому» мають здійснювати оплату на рахунок «Сбербанку». (Додаток 3) Сильна довіра керівництва «Укртелекому» до «Сбербанку» підкріплюється тим, що у багатьох філіях (якщо не в усіх) робітники товариства отримують заробітну плату саме у цьому банку. За умов війни така віддана співпраця із банком держави-агресора видається як мінімум не патріотичною.(Додаток4)
З такою проблемою стикаються і працівники Сумської філії «Укртелекому». У цій установі всі без винятку працівники мають розрахункові картки «Сбербанку», адже без них неможливо отримати заробітну плату. Керівництво грубо порушує права робітників, відмовляючись перераховувати кошти через інші банки держави. Таким чином, звичайні працівники не мають вибору і змушені співпрацювати зі «Сбербанком» і тим самим «годувати» банк країни-окупанта.
Стає очевидним, що керівництво «Укртелекому» не бачить проблеми у співпраці із банком Росії. У розмові із журналістами під час акції протесту «Укртелеком фінансує окупанта» керівник сумської філії «Укртелекому» Маринич В’ячеслав Володимирович заявив, що «Сбербанк» є офіційно анансованим банком в Україні, який має всі необхідні ліцензії Національного банку України. Юридично все правильно, але це не міняє того факту, що «Сбербанк» залишається російським.



Коментарі: 0 | Залишити коментар


11 днів на капітальний ремонт і реставрацію вікон у дніпровській школі

25.01.2017 14:22

На Дніпровщині було укладено договір, відповідно до якого підрядник має виконати умови договору за 11 днів.
ВК «Департамент гуманітарної політики Дніпропетровської міської ради» у кінці минулого року провів тендер щодо проведення капітального ремонту вікон у КЗО «Середня загальноосвітня школа №78» ДМР за адресою: вул.Тополина, 37 м. Дніпро. Переможцем цієї закупівлі стало товариство «Інтерпен-Д», яке запропонувало найнижчу ціну - 849 тис грн. Це ТОВ вже неодноразово вигравало у публічних закупівлях на Дніпровщині, зокрема ТОВ отримувало державні кошти за ремонт освітніх закладів.
У ході проведення аукціону до замовника були поставленні деякі питання щодо процедури. (Додаток 1) Вони стосувались строків виконання та будівельних вимог. Строки виконання були змінені в «Інструкції для проведення закупівлі». (Додаток 2) Проте відповідно до інструкції, майже вся сума має бути освоєна протягом 2016 року, тобто за 11 днів. В офіційно укладеному договорі від 20. 12. 2016 року зазначено, що роботи мають бути виконані до 31. 12. 2016 року. (Додаток 3)
Також відкритим залишається питання щодо будівельних вимог, адже згідно з дефектним актом, для гідроізоляції має бути використаний Гермобутіл-С, який використовується для бетонних, а не сталевих виробів.
ТОВ «Інтерпен-Д» було засноване 1998 року, і має статутний фонд у розмірі 150 тис. грн. Саме ТОВ знаходиться у с. Степовому, а засновники і керівник прописані у Дніпрі. Засновниками є мешканка Дніпра – Малова Тамара Іванівна та одеський підприємець, Ключников Борис Михайлович.
Таким чином, виконавчий комітет Дніпропетровської міської ради за рекордні строки намагається освоїти державні кошти.



Коментарі: 0 | Залишити коментар


ДП «СхідГЗК» замовив газ у наближеної компанії

18.01.2017 16:38

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 16 січня уклало угоду відповідно до результатів державного конкурсу з ТОВ «Енерджі Трейд Груп» про постачання природного газу на 109,42 млн грн.
На 2017 рік було замовлено 13,40 млн кубометрів газу по 8 168 грн. за тисячу кубометрів із ПДВ без урахування вартості транспортування. Це на два відсотки дешевше за січневий тариф «Нафтогазу», який становить 8 375 грн. за тисячу кубометрів.
Нині єдиним конкурентом було ТОВ «Укргазпродакшн» із різницею в ціні 0,04%. Обидва учасники жодного разу не знижували ціну під час аукціону.(Додаток 1)
ТОВ «Енерджі трейд груп» зареєстровано на белізький офшор «Редшир солюшнз лтд.» (Redshire solutions ltd.), бенефіціаром якого у ЄДРЮО вказаний белізец Джозеф Норін. Директором фірми є Микола Кобилянський.
Попереднім директором «Енерджі трейд груп» був Іван Комоліков. Він також був директором ТОВ «Тортус», власниками якого є Олена Бойко і Артем Іванніков. Це бізнес-партнери екс-директора «СхідГЗК» Сергія Дробота по ТОВ «Юридична компанія «Астрєя» і адвокатському обєднанню «Колегія адвокатів «Астрея». (Додаток 2) У 2014 році Дробот отримав підвищення і став гендиректором ДК «Ядерне паливо», куди входить і «СхідГЗК».

«Енерджі трейд груп» також є постачальником газу для ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», який очолює Руслан Журило. Це колишній заступник Дробота по «СхідГЗК».
Власником «Укргазпродакшну» зі статутним капіталом 2 тис грн. є Віталій Анатолійович Катрага з Боярки Київської області. Відповідно до реєстру, людина з таким іменем була помічником екс-нардепа від ВО «Батьківщина» Ігоря Скосара.
Таким чином, стає очевидним, що позиція комбінату не дозволяє змінити багаторічну традицію закупівлі газу у ТОВ «Енерджі трейд груп».



Коментарі: 0 | Залишити коментар


Усього 48. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 5 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті