Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Чт, 28 березня 2024
18:44

БЛОГИ

Mira Vognu


16 лютого 2017, 13:45

Пастка для «Укртелекому» від держави-агресора

Як це не парадоксально, враховуючи всі невдачі цього товариства, ПАТ «Укртелеком» залишається найбільшим в Україні оператором фіксованого зв’язку. Товариство має 27 філій по всій Україні і обслуговує близько 7 млн абонентів. Станом на 2015 рік в «Укртелекомі» працювали 31 тис осіб, з урахуванням скорочення працівників на даний момент може бути менше.
Історія товариства нагадує легенду про Фенікса, який постійно перероджується. Декілька раз товариство було під загрозою розпаду і банкрутства, бажаного розквіту не досягла дорічна компанія ТОВ «ТриМоб», перший власник 3G-ліцензії в Україні. І ось знову колишній власник компанії, кіпрська компанія Raga, вимагає теперішнє керівництво виплатити 760 млн доларів. Але чи не найпідступнішою для товариства угодою, був підписаний у 2011 році кредитний договір із «Сбербанком Росії» на суму 250 млн доларів. Директор дирекції фінансової і комерційної діяльності ПАТ «Укртелеком» Євген Шаповалов назвав угоду із банком Росії найвигіднішою. (Додаток1) Підписання цього договору відбулось після приватизації «Укртелекома» ТОВ «ЄСУ». Пізніше власником ТОВ «ЄСУ» стала компанія СЛМ Ріната Ахметова, на разі саме він є кінцевим бенефіціарним власником. (Додаток2 ) У 2016 році Генеральна Прокуратура і Фонд Держмайна підняли питання щодо законності приватизації товариства.
Серед банків-партнерів «Укртелекому» – ПАТ «Приватбанк», ПАТ «Державний ощадний банк України», ПАТ «Укргазбанк» та інші. Проте пріоритет надається оплаті послуг товариства саме через «Сбербанк». Наприклад, з 1 лютого київські користувачі послуг «Укртелекому» мають здійснювати оплату на рахунок «Сбербанку». (Додаток 3) Сильна довіра керівництва «Укртелекому» до «Сбербанку» підкріплюється тим, що у багатьох філіях (якщо не в усіх) робітники товариства отримують заробітну плату саме у цьому банку. За умов війни така віддана співпраця із банком держави-агресора видається як мінімум не патріотичною.(Додаток4)
З такою проблемою стикаються і працівники Сумської філії «Укртелекому». У цій установі всі без винятку працівники мають розрахункові картки «Сбербанку», адже без них неможливо отримати заробітну плату. Керівництво грубо порушує права робітників, відмовляючись перераховувати кошти через інші банки держави. Таким чином, звичайні працівники не мають вибору і змушені співпрацювати зі «Сбербанком» і тим самим «годувати» банк країни-окупанта.
Стає очевидним, що керівництво «Укртелекому» не бачить проблеми у співпраці із банком Росії. У розмові із журналістами під час акції протесту «Укртелеком фінансує окупанта» керівник сумської філії «Укртелекому» Маринич В’ячеслав Володимирович заявив, що «Сбербанк» є офіційно анансованим банком в Україні, який має всі необхідні ліцензії Національного банку України. Юридично все правильно, але це не міняє того факту, що «Сбербанк» залишається російським.






Останній раз редагувалося: 16.02.2017 13:45


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті