Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Вт, 23 квітня 2024
13:02

БЛОГИ

RuslanKolesnikov


24 квітня 2016, 18:09

Перший мирний договір світової війни

«Перший мирний договір світової війни» - 11тихвилинна чорно-біла німа стрічка, що проливає світло на певні аспекти закінчення Першої світової. У супроводі живої музики від перегляду – аж мурашки по шкірі. Наче ти став частинкою історії.
Дуже вдячний "Музею Української революції 1917-1921 років" за те, що майже через сто років цю документальну стрічку, зняту німцями, побачили українці. Презентували її в рамках київського Книжкового Арсеналу.
Стрічка дуже важлива для нас, адже розповідає про підписання Берестейського мирного договору 9 лютого 1918 року між УНР та Німеччиною, Австро-Угорщиною, Болгарією, Туреччиною. Ці домовленості фактично поклали кінець Першій світовій війні на Східному фронті, і підписали їх саме представники УНР, а не більшовики!
Упевнений: фільм варто переглянути кожному, він дозволяє глибше зрозуміти державотворчі процеси та роль і місце України в геополітиці початку 20 сторіччя. Ми бачимо: наша держава була годувальницею багатьох країн Європи, адже Берестейські угоди не дарма назвали «Хлібним миром» - сільськогосподарська продукція та промислова сировина взамін на гарантії безпеки. Однак за три роки Україну все ж окупували більшовики. І посприяли цьому країни, що підписали Ризький договір.
Зараз для українців цей документальний фільм особливо актуальний, враховуючи те, що два з половиною роки тому ми вийшли на Майдан із бажанням рухатися в бік Європи, що призвело до агресії Росії та війни на сході нашої країни. Історія вчить: у питаннях національної безпеки ні на кого розраховувати не можна!




Останній раз редагувалося: 24.04.2016 18:11


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті