Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
16:22

Виставка творів Петра Магра «Серце воїна, віддане мистецтву»

Виставка творів Петра Магра «Серце воїна, віддане мистецтву»

4 травня 2018 року о 13.30 у приміщенні Дніпровського Будинку мистецтв (вул. Філософська 23, приміщення колишнього кінотеатру «Червоногвардієць») до дня Перемоги над фашистськими загарбниками відбудеться вечір пам’яті та відкриття виставки творів народного художника України, учасника другої світової війни Петра Івановича Магра «Серце воїна, віддане мистецтву» з нагоди 100-річчя від дня його народження.

Петро Магро – художник, у творчості якого одною з головних тем була тема війни. Для художника, який був учасником бойових дій другої світової війни, характерне звернення до цієї теми, у рішенні якої він підкреслює героїзм та відвагу простого солдата. Петро Іванович пройшов ту страшну війну з першого і до останнього дня. Тема війни вирішується художником у техніці кольорової та чорно-білої ліногравюри, яка дозволяє підкреслити героїко-драматичне звучання образної характеристики героїв.

Велику увагу у своєї творчості художник приділяв жанрам пейзажу та натюрморту, в яких ліричний дар майстра виявився найбільш яскраво, про що свідчать його твори, представлені в експозиції. Численні карпатські пейзажі, живописні полотна рідного Придніпров’я, Седнєва наче оживали в полотнах художника. Автор любив працювати в майстерні зранку, тому в його роботах так багато сонця. Картини П.Магра «Зима на Сурі», «Тропа до храму», «Відлига», «Золота осінь», «Перед грозою», «Голуби» справляють враження для глядача своєю достовірністю і любов’ю до рідної природи.

Петро Магро був одним із перших українських художників, роботи якого побачили мешканці Великобританії: у 1997 році - на груповій виставці поряд з роботами відомих художників Т.Яблонської та Г.Шишко, у 1998 році – на персональній виставці в Шотландії, у 1999 році – виставка в Лондоні.

Виставка буде працювати до 26 травня з 10.00 до 18.00.




  

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте