Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
19:13

Місто «Без призначення»

Посмотреть афишу: Місто «Без призначення» Графика

З 21 квітня по 2 червня в галереї Артсвіт пройде виставка Місто «Без призначення», що розкриває образ пострадянського індустріального міста.

Під впливом політики індустріалізації йшов масштабний процес розбудови підприємств, довкола яких виростали нові міста або перебудовувались старі. Все місто фактично мало відповідати потребам збудованого заводу, відповідно до якого розроблялась вся його інфраструктура. З часом, разом із робочими місцями, міста отримували і певне ідеологічне «призначення», згідно якого відбувалось служіння своїй країні, а згодом позначилось на самоідентифікації. Після здобуття незалежності України, індустріальні міста не змогли переорієнтуватися і рушити в майбутнє, сьогодні вони лише озираються назад в пошуках свого старого «призначення».

У роботах, представлених на виставці, молоді художники звертаються до естетики радянського міста з його «панельками», парканами та монументами і показують їх занедбаний вигляд у сучасному міському просторі. Цей руйнаційний процес  відображає стан нашого суспільства та міста, що частково починає змінюватися. В цьому контексті,  роботи молодих художників вступають в діалог із творами митців радянського покоління, що змальовували силу радянської ідеї та її індустріальної міці, показуючи різницю між утопією та реальністю.

В проекті будуть представлені роботи молодих українських художників (Ольги Сабко, Михайла Завального, Анни Ходькової, Крістіни Ярош, Анастасії Омелич, Тараса Коблюка, Ніни Совенко, Аліси Гоц, групи СТО: Альони Мамай, Анастасії Путиловської, Богдана Мороза, Анни Самар, Віри Ганжі, Максима Пастушенка, Тараса Ковача) та графічні роботи з колекції галереї Артсвіт, серед яких твори Віктора Геценка, Володимира Куткіна, Петра Магро, Миколи Попова, Петра Ситника, Василя Хвороста, Георгія Якутовича.

Кураторка – Наталія Чічасова. Навчалася на історичному факультеті КНУ ім. Т. Г. Шевченка. Працювала асистенткою куратора на фестивалі молодих художників в Мистецькому Арсеналі. Зараз - журналістка в газеті ВОНО, проектний менеджер в IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives. Учасниця кураторських освітніх програм в Івано-Франківську та Харкові.

Відкриття 21 квітня о 18:00.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте