Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 24 апреля 2024
20:19

Зустріч з американським астронавтом Рендольфом Брезніком

Зустріч з американським астронавтом Рендольфом Брезніком

Презентация

14 березня, в середу, о 12.00 у Дніпропетровській обласній універсальній науковій бібліотеці (м. Дніпро, просп. Дмитра Яворницького 18) відбудеться відкрита зустріч американського астронавта Рендольфа Брезніка з молодими спеціалістами космічної галузі України. У програмі: презентація проекту «Місячна промислово-дослідницька база» розробки ДП «КБ «Південне», презентація проектів та досягнень підприємств космічної галузі України, виступ та презентація від Ренді Брезніка, дискусія у форматі «запитань та відповідей».

Організатори події: Рада молодих працівників космічної галузі України, Посольство США в Україні та Державне підприємство «КБ «Південне».

ПРОГРАМА ЗУСТРІЧІ

12.00 – 12.30. Презентація проектів та досягнень.
Молоді працівники космічної галузі України проведуть для астронавта презентацію підприємств. Продемонструють основні види продукції та послуг.
Також у програмі — презентація проекту «Місячна промислово-дослідницька база» розробки ДП «КБ «Південне». Спеціалісти підприємства розробили послідовну стратегію створення місячної промислово-дослідної бази: сформували її вигляд, визначили конфігурацію та інфраструктуру на різних етапах функціонування, терміни реалізації проекту, а також основні технічні характеристики розроблюваних систем, таких як космічна транспортна система для доставки екіпажу та вантажів на поверхню Місяця і повернення на Землю, типові конструкції місячних модулів, засоби пересування по поверхні Місяця тощо.

12.30 – 13.30. Презентація від Рендольфа Брезніка.
         Рендольф розповість про те, як розгорнув український прапор на орбіті та про те, що пов’язує його з Україною. 10 років тому він з дружиною усиновили трирічного хлопчика з міста Дніпро.  Нині приїхав разом із сином, аби познайомити Уайета із Батьківщиною.
Також американський астронавт розкаже про свою кар’єру астронавта та  підготовку до космічних польотів. А ще про те, на чому літати краще — на Спейс Шатл чи на ТПК «Союз-МС». А також, що відчуває людина у космічній станції, яка рухається довкола Землі зі швидкістю 28 тисяч кілометрів на годину та як воно — працювати у космосі зі складними інструментами.
Розповість Рендольф і про те, як йому вдавалося фотографувати Землю із МКС.  «Щоб знайти потрібний об'єкт, прицілитися і зробити кілька кадрів є близько 10 секунд. І якщо не встиг, то над цим місцем ти пролетиш тільки через декілька днів. Плюс день у день змінюється світлова обстановка, і якщо сьогодні я буду над містом в денний час, то через місяць пролечу над ним вже вночі. Тому радієш кожному вдалому знімку, адже наша планета така гарна!» — твердить астронавт. Зокрема, Рендольф фотографував із космосу і Україну та Київ.

13.30 – 14.30. Дискусія у форматі «запитань та відповідей»

14.30 – 15.00. Прес-конференція.

ПРО РЕНДОЛЬФА БРЕЗНІКА

Рендольф Брезнік народився у 1967 році в місті Форт Нокс, штат Індіана. Полковник ВВС США. За плечима астронавта — два космічних польоти, приблизно 150 діб в космічному просторі. Під час перебування на орбіті здійснив кілька виходів у відкритий космос із сумарним хронометражем — понад 18 годин.
Рендольф став другим астронавтом після Леоніда Каденюка, котрий розгорнув прапор України на орбіті — на Міжнародній космічній станції. Користувачам соцмереж запам’ятався тим, що ставив експерименти зі спінером в умовах невагомості.

Контактна особа: Станіслав Цигічко, голова Ради молодих працівників космічної галузі України, координатор заходу. Телефон: (050) 841-57-40; електронна пошта: s.tsyhichko@gmail.com.

Сторінка події на фейсбук: https://www.facebook.com/events/150662645614472/

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте