Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
сб, 27 апреля 2024
16:47

Зберегти не можна зруйнувати

Посмотреть афишу: Зберегти не можна зруйнувати Документальный фильм

«Зберегти не можна зруйнувати» — фільм, який порушує проблему зникнення архітектурних пам'яток по всій Україні. Фільм знімався як частина проекту « Ctrl+S Закон на захисті культурної спадщини ».

Режисер Павел Сироменко (Pavel Siromenko) та сценаристка Татьяна Омельченко побували в 9-ти історичних містах, які за останні роки втратили в цілому сотні пам'яток архітектури: у Києві, Дніпрі, Полтаві, Одесі, Львові, Ужгороді, Івано-Франківську, Запоріжжі та Харкові. Вони провели інтерв'ю з 50-ма експертами — від жителів міст і активістів до мерів та міністрів, наприклад, взяли коментарі у мера Львова Андрія Садового та міністра культури України Євгена Нищука. Також поспілкувалися із зарубіжними експертами з Німеччини, Польщі, Росії. Серед дніпровських експертів фільму:

  • Валентин Старостін - мистецтвознавець, 2000-ні науковий співробітник відділу охорони пам’ятників історії Дніпропетровського обласного центру з охорони історико-культурних цінностей;
  • Олександр Бердик – архітектор, з 2009 по 2012 рік очолював управління охорони культурної спадщини Дніпропетровської міськради.
Проект представлятимуть:
  • керівниця проекту «Ctrl + S. Закон на захисті культурної спадщини України», нащадок Бекетових і Алчевських Олена Рофе-Бекетова Ребека Бека (Elena Rofe);
  • юристка проекту Olena Kupina.

  • Автори зафіксували на камеру 150 архітектурних пам'яток, що само по собі вже є унікальним документом епохи — так багато, що не всі їх вдалося помістити у фільм. Серед тих, що все ж таки потрапили до остаточної версії картини — Палац Ілліча та Лікарня червоного хреста.

    До або після показу (фільм триває 40 хвилин) можна буде отримати коментар авторів про те, як створювався фільм, про складнощі при зйомках, дізнатися в організаторів проекту «Ctrl + S. Закон на захисті культурної спадщини України» про його майбутнє, про юридичні тонкощі, які присутні в цій сфері, які зміни в проекті відбулися з часу проведення прес-конференції в грудні 2017 року.

    А, найголовніше, команда проекту пропонує обговорити шляхи вирішення проблеми, в загалі, та які дії можуть бути зроблені в екстрених ситуаціях, що складаються навколо пам'яток архітектури.

    Сайт фільму: http://zberehty-ne-mozhna-zruynuvaty.gobackmedia.com/

    PR-підтримка проекту — PR agency "Bagels&Letters"

    Команда проекту:
    Ініціатори та організатори — БФ "Харків з тобою"
    Партнери:
    ГО «Харківський кризовий інфоцентр» та Харківський незалежний соціально-політичний медіа-проект «Накипело»
    ГО «Центр «Урбаністичні форми» Urban Forms Center
    ГО « Харківський антикорупційний центр»
    Медіагрупа «GoBack Media»

    Проект «Закон на захисті культурної спадщини України» був представлений БО «Благодійний фонд «Харків з тобою» в рамках «Програми сприяння громадської активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine - USAID Україна) та реалізується Pact в Україні. Зміст релізу проекту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов'язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) чи уряду США.

    Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

    Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

    Примітка:
    У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
    Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
    Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

    Експорт афіші

    copyright © gorod.dp.ua
    Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

    О проекте :: Реклама на сайте