Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
15:20

Давай забудемо: виставка Єгора Анцигіна в Артсвіт

Посмотреть афишу: Давай забудемо: виставка Єгора Анцигіна в Артсвіт История

Артсвіт презентує виставку Єгора Анцигіна на тему історичної та персональної пам'яті. Відкриття проекту відбудеться 16 лютого о 19:00  та триватиме до 31 березня.

 Досліджуючи пам'ять, художник моделює болісне зіткнення, конфлікт протилежних систем і точок зору, та пропонує глядачам спостерігати, як відбувається боротьба за пам'ять: особисту, історичну і публічну. Питання художника полягає навіть не в тому, що ми пам'ятаємо, але в тому, що ми забуваємо?

 В Артсвіт ви побачите експозицію з чотирьох проектів, один з яких - “Графік прибирання”, що був презентований в Port Creative Hub та на виставці ДЕ НЕ ДЕ про декомунізаційні процеси в Україні. В цьому проекті Єгор Анцигін, за допомогою партисипативних практик та відео документації, досліджує політику пам’яті в Україні, а саме через конфлікт політики та культури. “Художник розмірковував над тим, як формується колективний досвід, які умови впливають на перехід від індивідуальних історій і спогадів до колективної пам'яті. Ці дві форми пам'яті представлені в публічному просторі міста”, - пише кураторка київського проекту Валерія Карпань.

 Центром експозиції стане робота, в якій автор досліджує приватну історію, власну пам'ять про місто Дніпро, в якому провів дитинство і юність. Він працює зі спогадами про факультативну освіту, яку отримував у «Флотилії юних моряків та річковиків». Як зізнається автор, цієї роботи могло і не бути, якби не виник конфлікт: коли він повернувся через 14 років в Дніпро, то дізнався, що флотилію виселили з будівлі. Художник побачив невідповідність заявленого і реального: місто, яке позиціонує себе як «місто на Дніпрі», практично руйнує заклад, де автор в дитинстві долучався до річкової і морської справи.

Про автора

Художник Єгор Анцигін народився в Дніпропетровську. Працює з такими медіа як інсталяція, фото, живопис, а також партисипативними проектами, архівними матеріалами, ленд-артом. У 2015 - 2017 роках був учасником художнього колективу конкретних дат (ККД), у складі якого реалізував проекти в Києві, Харкові, Вроцлаві (Польща) та Бресті (Білорусь). Основні проекти: персональна виставка “Комендантська година”, Partcom (Київ); “В активному пошуку”, Художній музей ім.Галагана (Чернігів); “Розклад прибирання”, Port creative hub (Київ). Участь у групових проектах: “Marts”, М17 (Київ); “Сьогодні ми не зустрінемось”, Closer (Київ); “Дніпровський колайдер” (Дніпро); “Де НЕ ДЕ” під тарілкою (Київ); “Антивоєнна виставка” (Санкт-Петербург); “Акція в трамваї” (Київ); “Пострезидентська виставка”, галерея Бункер (Чернівці).

17 лютого о 15:00 - авторська екскурсія виставкою.

В рамках проекту також пройде лекція “Сучасне мистецтво та пам’ять”, яку прочитає ”Ксенія Малих, мистецтвознавиця, співробітниця дослідницької платформи PinchukArtCenter, кураторка лекторію ОБРАЗ в арт-центрі Closer.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте