Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 24 апреля 2024
16:38

Презентація проекту «Мапа пам'яті»

Посмотреть афишу: Презентація проекту «Мапа пам'яті» Презентация

ГО «Правозахисна Група «СІЧ»» запрошує 24.10.2017 до Центральної міської бібліотеки, (вул. Воскресенська, 23) на презентацію проекту «Мапа пам'яті».

Створена Українською гельсінською спілкою з прав людини 2017 р., інтерактивна «Мапа пам'яті» (http://memorialmap.org/) – це сучасний ресурс, який зібрав та візуалізував інформацію про близько 10 тис. загиблих, у т.ч. і з боку ДНР/ЛНР. Результатом роботи мають стати механізми ідентифікації та меморізації жертв як перший крок до примирення та об'єктивного висвітлення подій.
Захід почнеться о 14:00, в конференц-залі Центральної міської бібліотеки на 3-му поверсі.
Участь у заході безкоштовна.

Гібридний збройний конфлікт в Україні супроводжується інтенсивною інформаційною війною з обох сторін. Одним з її компонентів є приховування присутності власних військовослужбовців з боку РФ, а з боку України - приховування реальних обставин загибелі цивільного населення та військових. В ЗМІ обох країн існує досить суперечлива інформація щодо загиблих комбатантів - резидентів Іспанії, Сербії, Бразилії, Грузії, Казахстану тощо.
Відсутність відкритих списків загиблих та доступу до достовірної інформації надає широкі можливості для маніпулювання свідомістю громадян України та РФ, спотворення реальної ситуації в зоні конфлікту, ускладнення миротворчої діяльності міжнародних організацій. Роздрібненість та суперечливість баз даних, що наразі існують в органах влади та НУО, ускладнює формування інформаційної політики держави та ефективній протидії неправдивій інформації. Зазначені фактори водночас створюють перманентну загрозу правам громадян на доступ до інформації, соціальних захист та правову допомогу.

Спікери:

Олексій Біда – координатор Центру документування УГСПЛ.
Сергій Мовчан – аналітик Центру документування УГСПЛ.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте