Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
16:11

АЛЬБРЕХТ ДЮРЕР: МІСТИЧНЕ ТА РЕАЛЬНЕ

АЛЬБРЕХТ ДЮРЕР: МІСТИЧНЕ ТА РЕАЛЬНЕ

Графика

Музей українського живопису спільно із Харківським художнім музеєм готують черговий подарунок для гостей. На зміну експозиції творів голландських митців золотого століття приходить графіка Альбрехта Дюрера та його послідовників. Виставка представить біля 60 творів видатного німця та його учнів.

Значимість та цінність кожного відбитка з дюрерівської дошки залежить від часу його виготовлення. При датуванні завжди враховується наявність подряпин, втрати, тріщини на дошці, а також вік та водяні знаки паперу. З огляду на сказане, співробітники Харківського художнього музею з гордістю зазначають, що більша частина аркушів А. Дюрера з колекції відноситься до другої половини XVI ст.

1471 року в Нюрнберзі народився великий німецький художник, графік та теоретик мистецтва, блискучий майстер Ренесансу Альбрехт Дюрер (1471-1528). Значення його творчості для національної культури Німеччини виявилося настільки великим, що пору розквіту німецького Відродження часто називають «епохою Дюрера». Поєднавши ренесансні ідеї, засвоєні ним під час подорожей по Італії, з традиціями Середньовіччя, Дюрер став родоначальником самобутнього мистецтва. Багатство фантазії, глибина творчої думки, талант та майстерність художника найповніше проявилися в царині гравюри, тому їй належить провідна роль у творчості митця, який здобув визнання та славу ще за життя. Художні здібності та світогляд А. Дюрера формувалися під впливом трьох людей, які зіграли найважливішу роль в його житті: батька, угорського ювеліра; хрещеного кобергера, який займався видавничою справою, та найближчого друга Віллібальда Піркхеймера, який познайомив молодого художника з новими ідеями й здобутками італійських майстрів.

Навчався юний А. Дюрер спочатку у батька, потім у нюрнберзького живописця та гравера Міхаеля Вольгемута. Обов’язкові для одержання звання майстра «роки мандрівок» (1490-1494) провів у містах Верхнього Рейну, де увійшов до кола гуманістів та книгодрукарів. Повернувшись до Нюрнбергу, Дюрер відкрив власну граверну майстерню, де друкував не лише адресовані покупцям з простолюддя гравюри на дереві, але й складніші за технікою гравюри на міді, що призначалися для освічених цінителів античної міфології та алегорій. Випускаючи значну кількість відбитків, митець почав вдаватися до послуг агентів, які продавали його твори по всій Європі. Так він став не тільки художником, але й видавцем. Альбрехт Дюрер був першим німецьким митцем, який працював одночасно в двох видах гравюри – на дереві і на міді. Надзвичайної виразності він досяг у деревориті, реформувавши традиційну манеру роботи та використовуючи прийоми різцевої гравюри на металі.

Графічна спадщина Альбрехта Дюрера значна. Нині відомо 105 гравюр на міді, включаючи офорти та гравюри сухою голкою, та 189 гравюр на дереві, разом з монументальними роботами для імператора Максиміліана. Популярність гравюр художника у XVI ст. була настільки значною і вони користувалися таким попитом, що його майстерня випускала величезну кількість відбитків і за життя майстра і після його смерті 6 квітня 1528 року.





















 


Денис  (05.12.17 18:27): Недоразумение или обман: выставка не работает по понедельникам и вторникам. Очень обидно, что вы тратите мое время. Ответить | С цитатой
Itlife  (29.11.17 22:45): Однозначно. Всем стоит побывать. Не забудьте воспользоваться скидкой 50%"покупон". Это не реклама-это совет. Студенческий стоил 45 грн. Про покупон узнали уже позже. Может кому пригодиться эта инфа. Гравюры шедевральные! Ответить | С цитатой
Beda@i.ua  (14.11.17 11:50): Ни времени, ни тел.???
Администратор, цените время поситителей сайта, тоесть уважайте!
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Ольга  (16.10.17 09:44): Так и у кого узнавать цену? ни телефона, ничего не указано... Ответить | С цитатой
Эге  (09.10.17 15:37): Зачем уточнять цену, пишите сразу Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте