Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
сб, 27 апреля 2024
04:01

Персональна виставка Івана Коваленка «Любіть Україну»

Персональна виставка Івана Коваленка «Любіть Україну»

Живопись

23 серпня, у День прапора України, об 11:00 у приміщенні Дніпровського Будинку мистецтв Дніпровської міської ради (вул. Філософська, 23) відбудеться відкриття персональної виставки Івана Коваленка «Любіть Україну», присвяченої Дню Незалежності України.
В експозиції представлено 25 робіт із тематичної живописної серії робіт «Любіть Україну», над якою художник працює з 2009 року. Живописні полотна серії передають відчуття причетності до рідної землі, її історії, чарівне замилування українською природою, возвеличення героїчного духу українського народу. Колекції робіт цієї серії вже були показані у Києві (виставкові зали НСХУ, Український фонд культури), Харкові (Будинок художника) та Дніпрі.

Коваленко Іван Михайлович народився в м. Підгороднє Дніпропетровської області. Закінчив Дніпропетровське художнє училище з відзнакою як художник-живописець. З 1975 по 1981 рік навчався у Харківському художньо-промисловому інституті, де отримав кваліфікацію «художник декоративного мистецтва». У виставка бере участь з 1979 року. Після закінчення інституту працював у Дніпропетровському художньо-виробничому комбінаті при Спілці художників України. В 1980 році брав участь у Всеукраїнській художній виставці, де отримав диплом ІІІ ступеню і медаль ВДНГ України.

Член Національної спілки художників України. З 1990 року і по сьогодні працює викладачем спецдисциплін Дніпропетровського художнього училища ім. Вучетича (нині – Дніпропетровський театрально-художній коледж). За цей час навчав багато студентів, що в подальшому стали професійними художниками. Небайдуже ставлення Івана Михайловича до України та її історії передалось його вихованцям, які намагаються відтворювати власні патріотичні почуття у своїй творчості.

Бере активну участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках, а також у художніх акціях. До сьогодні підготував та провів 10 персональних виставок в таких містах України, як Київ, Харків та Дніпро. Активний учасник живописних пленерів. Тільки в останній час брав участь у пленерах в таких містах: Івано-Франківськ (Болехівський пленер «Бубнище»), Мукачеве (ІV Міжнародний пленер «Національні пам’ятники архітектури м. Мукачева»), Запоріжжя (VІІІ та ХІІ Міжнародний пленер «Хортиця крізь віки»), Тростянець (VІІ живописний пленер «Наша Тростянетчина»).

Творчі роботи автора зберігаються у Дніпропетровському художньому музеї, Бердянському художньому музеї ім. І. Бродського, Музеї українського живопису, Тростянецькій картинній галереї, Замку Паланок, у приватних колекціях в Україні та за кордоном.




  

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте