Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
11:46

Геноцид проти ромів – пам’ятай, щоб протистояти

Геноцид проти ромів – пам’ятай, щоб протистояти

История

06 серпня у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» відбудеться відкриття виставки «Геноцид проти ромів – пам’ятай, щоб протистояти», створеною німецькою організацією Bildungswerk für Friedensarbeit («Освіта заради співпраці»). Понад 25 000 румунських ромів під час Другої світової війни були депортовані до Трансністрії – румунської зони окупації між Дністром і Бугом. Близько половини депортованих загинуло внаслідок надзвичайно важких умов життя. Щоб нагадати про цей майже забутий геноцид, молоді роми та молодь інших національностей з України, Румунії, Молдови та Німеччини відправилися навесні 2016 р. у подорож. Між Бухарестом і Бугом вони зустріли тих, хто вижив, свідків депортацій, та відвідали місця інтернування ромів. Наслідком цих зустрічей стало створення цієї виставки.

Після відкриття виставки розпочнеться засідання Дніпровського історичного клубу за участі істориків та громадських діячів Франка Брендла (Берлін), д-ра Михайла Тяглого (Київ), д-ра Ігоря Щупака (Дніпро).


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте