Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 18 апреля 2024
11:50

День незалежності Грузії в Будинку мистецтв

День незалежності Грузії в Будинку мистецтв

26 травня у Будинку мистецтв у рамках проекту «Мости дружби: Україна-Грузія»» з ініціативи Дніпропетровського обласного центру грузинської культури «Сакартвелло» відзначать День незалежності Грузії.

Дружба між українським і грузинським народами сягає глибокої давнини.

Під час різноманітних заходів у рамках проекту відвідувачі Будинку мистецтв дізнались про тісні зв’язки митців обох країн, про збагачення духовної скарбниці народів завдяки зусиллям один одного.

Учасники заходів проекту впевнились, що для мистецтва не існує кордонів.
Святкування Дня незалежності Грузії співпадає з 20-річчям від дня утворення Дніпропетровського обласного центру грузинської культури «Сакартвелло» (утворено 26 травня 1997 року).

На зустріч запрошені представники грузинської громади міста, громадської спілки національно-культурних товариств «Єдність», митці (художники, письменники, співаки, майстри народного мистецтва, журналісти), мешканці, що цікавляться грузинською культурою і традиціями.

Відвідувачі зможуть побачити документальний фільм присланий з Грузії про її загадковість та знакові місця, почути переклади грузинської поезії авторами з Дніпра, грузинські та українські пісні.

Організатори не забули і про 305 років з дня виходу поеми всесвітньовідомого Шота Руставелі «Витязь у тигровій шкірі».

Захід пройде на фоні нової виставки Дніпровського художника Михайла Кубліка, що у своїх роботах відобразив природу грузинської Сванетії. Виставка створена на основі його пленеру в Грузії, що відбувся восени 2016 року.

Крім того, в експозиції виставки будуть представлені роботи молодого художника Івана Тищенка, майстра петриківського розпису Олени Ярмолюк, яка відвідала Тбілісі із своєю виставкою у 2014 році.




  

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте