Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 26 апреля 2024
07:07

Всеукраїнська регата крейсерських яхт «Козацька регата пам`яті Івана Сірка»

Всеукраїнська регата крейсерських яхт «Козацька регата пам`яті Івана Сірка»

Спорт

Влітку, 5 липня 2017 року в місті Дніпро, з благословення єпископа Дніпровського і Криворізького УПЦ КП Симеона, почнеться визначна подія національного масштабу

Нарешті відроджується найбільша вітрильна регата на пострадянському просторі «Козацька регата пам`яті Івана Сірка» заснована 1990 року, внесена до Національного календаря вітрильних змагань. Крейсерські яхти з усієї України вийдуть на старт в Дніпрі та попрямують маршрутом козацької звитяги до Одеси. В цьому році Козацька регата стане головною подією великого свята, до якої приєднаються учасники та гості з міст Києва, Черкас, Світловодська, Кременчука, Запоріжжя, Нікополя, Нової Каховки, Херсона, Одеси,   що продовжиться кілька днів, програма якого має на увазі цілу низку спортивних та культурних заходів. Ця знаменна подія має зайвий раз підкреслити значення нашого міста у спортивному та культурному житті України, є спільним кроком у розвитку загальної концепції «Україна – морська держава».

Унікальний формат и концепція регати базується на трьох складових:

Спортивна - популяризація вітрильного спорту, залучення молоді у вітрильний спорт, виявлення найсильніших спортсменів. Вирішення супутніх проблем (шлюзування, інфраструктура, сертифікація, правила руху на воді та інші), розвитку вітрильного спорту  та взаємодії з відповідними органами влади для пошуку шляхів вирішення.

Історіко-культурна – привернення уваги суспільства до історії, культури  рідного краю традицій  та внеску Дніпропетровщини до історійко-культурної скарбниці нашої держави (більшість козацький січей 9 була розташована в області, с. Капулівка – монумент(могила) славетного отамана Івана Сірка, національного героя Франції(візит  Ш. де Голя 1966р.))  з метою відродження історійко-культурного коду нації і патріотичного виховання молоді.

Екологічна – привернення уваги суспільства та влади до екологічних проблем Дніпровського басейну (р. Дніпро). Започаткування щорічного «Екологічного форуму» за участю представників  громадськості, науковців  та влади 5-ти областей (Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської)  з метою виявлення усього спектру екологічних проблем та  пошуку шляхів вирішення.

Офіційна сторінка регати (facebook) - «Козацька регата пам`яті Івана Сірка»

Крім того, це велике свято має увінчати урочисте закладення монументу, загально-національного значення, на честь мореплавських традицій українського козацтва на несудохідній частині акваторії річки Дніпро вище Монастирського острову в самому центрі міста. Зменшена копія монументу стане кубком яким нагороджуватимуться переможці регати.

  Повноважні організатори традиційної Всеукраїнської регати крейсерських яхт «Козацька регата пам`яті Івана Сірка»:  Українська асоціація класичних яхт (UACY) та ГО «Життя на воді».

Для участі у «Козацькій регаті пам`яті Івана Сірка» необхідно зареєструватися в оргкомітеті змагань:  Україна, м Дніпро, 49044, вул. Січових стрільців 3-а; тел.: +380675643080; + 380664516799; + 380633689219; E-mail: info.uacy@gmail.com


   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте