Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 24 апреля 2024
15:59

Марк Мілов. За місцем проживання

Марк Мілов. За місцем проживання

Фото

Продовжуючи дослідження Дніпропетровської школи фотографії (ДШФ), галерея Артсвіт презентує персональний проект Марка Мілова "За місцем проживання".  

У мистецтві існує поняття анаморфозу, конструкції, яка, на перший погляд, є недоступною для розуміння глядача, але, якщо подивитися на неї під певним кутом, конструкція набуває форми та змісту. Це і сталося з фотографіями вулиці Паторжинського Марка Мілова. Світлини, зібрані з різних періодів та проектів фотографа, ніколи не планувалися як окрема серія, але в кураторському проекті галереї вони знаходять необхідний ракурс.

І тут час став одним із головних інструментів анаморфозу сенсу, метафоричним кроком назад, який дозволяє побачити цілісну картину.

Перша і титульна фотографія виставки датується 1979 роком. На ній зображений засніжений узвіз вулиці, вздовж якого діти катаються на санях. Автор згадує, що і сам у дитинстві катався нею і, що в найбільш засніжені дні можна було проїхати два-три квартали. Згодом ця вулиця стала вмістилищем пам'яті фотографа, але так легко і ненароком, як будь-яка інша місцина, яку ми самі перетинаємо з року в рік дорогою на навчання і роботу.
За словами Марка, ці фотографії, – «фіксації емоцій», вони зберігають особисті спогади та враження. А для нас, глядачів, це більш ніж 35-річний архів однієї вулиці. Це можливість простежити, на прикладі одніеї локальної території, як з часом деякі речі змінюються, а деякі лишаються тими самими, впізнаваними і зрозумілими.

Виставка "За місцем проживання" – це частина довгострокового дослідницького проекту Дніпропетровської школи фотографії, який проводить галерея Артсвіт. Головне завдання цього дослідження – розширити знання про українську фотографію кінця 1970-х - початку 1990-х і повернути в актуальний дискурс втрачені імена.

http://artsvit.dp.ua/shows/mark-mlov-za-mscem-prozhivannya/

Вернісаж проекту 19 січня о 19:00. Виставка триватиме до 4 березня включно.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте