Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 26 апреля 2024
16:17

Відкриття виставки «Проти забуття»

Відкриття виставки «Проти забуття»

История

26 січня з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у Культурно-діловому центрі «Менора» проходитимуть урочисті заходи, організовані Музеєм «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума» за підтримки Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку, офіс Дніпро.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту відзначається за рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 р. кожного року 27 січня. Саме цього дня 1945 р. Радянська армія визволила в’язнів найбільшого табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцимі (на території Польщі), що став жахливим символом Голокосту та нацистських злочинів у Другій світовій війні. Оголосивши 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту, Генеральна Асамблея ООН закликала держави-члени розробити просвітницькі програми, щоб наступні покоління зберегли пам’ять про цю трагедію з метою запобігання в майбутньому актам геноциду.
Верховна Рада України прийняла рішення про відзначення 27 січня Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту в Україні на державному рівні (Постанова ВРУ № 8605 від 5 липня 2011 р.).

«Проти забуття» – це унікальна колекція історій людської долі. Протягом року фотограф і режисер Луїджі Тоскано зустрічався з постраждалими від націонал-соціалізму та колишніми в'язнями концтаборів у Німеччині, Україні, Росії, Ізраїлі та США, надаючи можливість чи не востаннє розповісти свої особисті, трагічні історії життя. Наслідком цих зустрічей стало створення 200 портретів цих людей та запис відеоінтерв’ю з ними. У вересні 2015 року фото-інсталяція «Проти забуття» була вперше презентована у вікнах Старої пожежної вахти у Маннгаймі (Німеччина); тепер побачити її зможуть мешканці Дніпра.

Урочисте відкриття виставки відбудеться о 17:00 за адресою: м. Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4, Культурно-діловий центр «Менора», Арт-галерея (Вхід за запрошеннями).

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте