Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
19:48

Відбиток сонця, що сходить

Відбиток сонця, що сходить

Найбільша колекція японської гравюри

  • Краса японських куртизанок; 
  • Образи акторів театру Кабукі,
  • Відчайдушні самураї,
  • І яскраве життя «Веселих кварталів»

    У першій половині XVII століття ксилографії створювалися маловідомими художниками та призначалися переважно для ілюстрування розважальних видань та навчальних посібників. Вони були чорно-білими. Пізніше їх почали підфарбовувати кіновар’ю, жовтою та зеленою фарбою. Введення у вжиток кольорового друку традиційно відноситься до середини 1760-х років.
Ці роки (1789-1801) вважаються часом, коли мистецтво ксилографії сягнуло найвищої точки розвитку. У цей час працювали такі майстри як Кацусика, Хокусай, Утаґава Кунісада, Тайсо Йосітосі, Утаґава Кунійосі, Кунітіка, Кобаясі Кійотіка, та багато інших. Нині твори цих митців є у зібранні Музею українського живопису.
З ними ви маєте нагоду познайомитися на виставці, яка дає яскраве уявлення про унікальне японське мистецтво, що сприймається у наші дні  як символ культури цієї країни у цілому.

  • Більше 100 робіт, що датовані XVII, XVIII, XIX  століттям;
  • Найбільша і унікальна колекція Японського мистецтва

(самі оригінали)

Побач «Відбиток сонця, що сходить»…



Татьяна Адаменко  (30.07.16 11:38): Впечатления довольно противоречивые. Сама экспозиция богатая и разнообразная. Преимущественно девятнадцатый век, но есть несколько гравюр восемнадцатого и начала двадцатого века. (Кстати, эти были самыми интересными для разглядывания: европейские турнюры, шляпки и мужские пальто среди толпы, любующейся цветением сакуры!:).
А теперь про недостатки.
Если вы, как я, в японской гравюре профан и пришли из любопытства, то большая часть удовольствия будет потеряна. Почти треть картин посвящена театру кабуки. Вот смотришь - пять мужиков в неброских кимоно. Читаешь - ух ты, это японские Робины Гуды, чья флейта превращается в оружие! А если нет таблички - смотришь, как баран на новые ворота, чувствуя, что здесь происходит что-то очень интересное, о чем тебе не рассказали. Надпись "Сцена из театра кабуки" вопринимается как "Гравюра в рамке". А теперь - внимание! - пояснительными табличками снабжена едва ли треть "театральных картин". Это неуважение и посетителям, и к самим гравюрам.
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте