Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
17:55

Виставки «Петриківський розпис – веселкова дорога мого життя»

Виставки «Петриківський розпис – веселкова дорога мого життя»

21 квітня 2016 року о 16:00 у Дніпропетровському художньому музеї відбудеться відкриття виставки творів майстра петриківського розпису, викладача Петриківської дитячої художньої школи ім. Т.Я.Пати, члена Національної спілки художників України Лук'яненко Людмили Михайлівни.

Петриківський розпис є мистецьким відбитком історії розвитку регіону, і своїми щорічними виставковими проектами Художній музей сприяє поширенню інформації про цю унікальну локальну традицію народного розпису, яку доносять нам як педагоги,так і художники Петриківки, що працюють в цьому жанрі.

Людмила Лук’яненко народилась у 1965 році в с. Червонопартизанське, Царичанського району Дніпропетровської області. З  2003 року вона працює викладачем спеціальних дисциплін у Петриківській дитячій художній школі ім. Т.Я. Пати.  Творча та педагогічна діяльність майстрині  відіграє важливу роль в естетичному і художньому вихованні школярів.

Людмила Михайлівна з 2003 року — постійна учасниця обласних та Всеукраїнських художніх виставок, що проводяться Міністерством культури та туризму, а також Національною  спілкою художників України, у  Києві, Чернігові, Луцьку, Миколаєві, Одесі, Тернополі, Дніпропетровську. В2012 році нагороджена дипломом Книги рекордів України за участь у створенні найбільшого у світі (довжиною 12000 та шириною 80 см) ручного орнаментального розпису на бетонному паркані в центрі селища Петриківка.  У 2013 році брала участь у створенні орнаментального розпису найбільшого дерев’яного виробу – п’ятиметрової ложки у місті Києві, що також було занесено до Книги рекордів України.

На виставці представлено 30 оригінальних станкових декоративних панно,на прикладі яких простежується успадковування авторкою художніх традиції минулого. Водночас, у композиціях, завдяки природному відчуттю краси ліній і барв, художниця постійно винаходить і додає щось своє, унікальне, надаючи рослинно-квітковим мотивам своєрідної величі і чаруючої краси. В орнаментах панно  Людмила  майстерно компонує на квітковому тлі зображення птахів та ягід, вміло поєднує теплі та холодні тони. Кожна робота – це поетичне бачення навколишнього світу, це любов до рідної землі, людей, своїх вихованців.

Всі бажаючі можуть відвідати виставку та приєднатися до цього свята національної культури.

Відкриття відбудеться 21 квітня 2016 р. о 16:00


   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте