Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
10:17

Персональна виставка Давіда Чічкана ПІД ЧАС ВІЙНИ

Персональна виставка Давіда Чічкана ПІД ЧАС ВІЙНИ

Живопись

1 квітня, о 19:00 в галереї Артсвіт відбудеться відкриття персональної виставки Давіда Чічкана “Під час війни”, що триватиме до 1 червня.

3 квітня, о 13.00 відбудеться авторська екскурсія виставкою. 

Про яку війну йдеться? Війну націй, імперій, релігій, ідеологій, класів? Назва проекту не потребує уточнення, оскільки його автор передусім апелює до війни як даної умови соціального, політичного, культурного та економічного буття суспільства.

Під час війни – проект Давіда Чічкана, зосереджений на революційному періоді історії Дніпропетровщини та суб’єктах її творення від анархізму. Художник пропонує подивитися на події, що відбувалися на території сучасної України на початку ХХ століття, напередодні, під час і після Першої світової війни крізь призму анархізмів. Така оптика відсилає глядача до експериментів анархістів і радикальних лівих соціалістів, які бойкотували Першу світову війну, а також окремих анархістів, які брали активну участь у воєнних діях – таких як Марія Нікіфорова. Усі вони однаково стали маргіналами офіційної вітчизняної історії і, як наслідок, витіснені з колективної пам’яті сучасних українців.

Під час війни, що відбувається сьогодні, події та дискурс тих часів частково відтворюються. Автор проекту повертає в цю “реконструкцію” відсутню анархістську частку та викриває владні відносини, маніфестуючи ідею «Уся влада безвладдю!».

Давід Чічкан (1986) – український художник, активіст, член анархістської організації “Чорна веселка”, волонтер ЛКПД (Лібертарний клуб підпільної діалектики). Здебільшого працює в жанрі графіки (акварель), інсталяції, стріт-арту. Живе в Києві. 

Контактна особа для зв'язків з пресою Ганна Циба 0676695457

Додаткова інформація за телефоном 0957993535 або поштою info@artsvit.dp.ua.



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте