Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 25 апреля 2024
03:34

Плакатна акція «#Читай!»

Плакатна акція «#Читай!»

Конкурс, Кастинг

Метою Плакатної акції «#Читай!» є популяризація книги, читання, бібліотеки, презентація авторських проектів сучасних дизайнерів та художників на задану тему, залучення населення до читання за допомогою засобів візуальної культури.

Акція проводиться в рамках Міжнародного фестивалю дизайну COW.

Організаторами Акції є Дніпропетровська Центральна міська бібліотека (library.dp.ua) та Дніпропетровське відділення Спілки дизайнерів України (www.cow.com.ua) за підтримки управління культури та мистецтв міської ради м. Дніпропетровська.

Для оцінки надісланих на конкурс робіт створено журі, до складу якого увійшли дизайнери, художники, а також представники організаторів конкурсу.

Журі. Анатолій Меньків – голова журі, голова Дніпропетровського відділення Спілки дизайнерів України, директор Міжнародного фестивалю дизайну COW (м.Дніпропетровськ); Сергій Чуєв, голова правління Спілки дизайнерів України (м.Київ); Віктор Афонін, доцент кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету, заслужений художник України (м.Черкаси); Володимир Стасенко, кандидат мистецтвознавства, завідувач кафедри Книжкової графіки та дизайну друкованої продукції Академії друкарства ім. І. Федорова (м Львів); Олена Барановська, дизайнер-графік, президент Міжнародного фестивалю дизайну COW (м. Дніпропетровськ); Олександр Ошега, завідувач відділом соціокультурної діяльності Дніпропетровської Центральної міської бібліотеки (м. Дніпропетровськ).

Учасники. Учасниками Конкурсу можуть бути дизайнери, художники, ілюстратори та студенти профільних навчальних закладів віком від 16 років.

Умови участі. Кожний учасник подає окрему заявку. Кількість поданих робіт не обмежена. Роботи, що не супроводжуються заявкою, до участі у Конкурсі не допускаються.

Етапи проведення Конкурсу. Прийом робіт розпочинається 1 вересня і закінчується 5 листопада 2015 року. До 15 листопада 2015 року триває розгляд конкурсних робіт членами журі і обрання переможців Конкурсу. 15 листопада – 20 листопада 2015 року проводиться Інтернет-голосування на web-сторінці Конкурсу та в соціальних мережах, за результатами якого буде обрана робота на приз глядацьких симпатій. З 20 листопада по 31 грудня 2015 року роботи фіналістів Конкурсу експонуються в Центральній міській бібліотеці.

Заявка. Для участі у Конкурсі надсилаються плакати, створені спеціально для акції, з наявністю інформації про роботу в супроводжувальному листі-заявці: назва роботи; дані про автора: прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, місце проживання, місце роботи/навчання, контактні телефони та e-mail; додаткові матеріали − за бажанням автора.
Лист-заявка надіслана учасником до 5 листопада 2015 року на адресу Оргкомітету (cowfestival@ukr.net з позначкою «Читай») разом із конкурсною роботою, автоматично означає згоду учасника з умовами та згоду дотримуватись усіх пунктів Положення про Конкурс. При цьому учасник гарантує власне авторство та дотримання авторських прав третіх осіб при створенні конкурсної роботи, надісланої до Оргкомітету.

Вимоги до представлених робіт

  • На конкурс приймаються плакати, виконані у будь-якій техніці.
  • Формат плакатів: A3 (297х420мм., вертикальний формат), 200 dpi, JPG-файл. Файли, які перевищують розмір 10 MБ надсилаються за допомогою файлообмінника (www.wetransfer.com).
  • Для участі у конкурсі приймаються тільки авторські роботи; за дотримання авторських прав та використання сторонніх матеріалів повну відповідальність несе автор.
  • Учасники можуть запропонувати оригінальний текст слогану. Кращий девіз буде відзначений окремо.
  • Авторські висловлювання (наведені цитати відомих діячів) повинні бути підписані.
  • Не розглядаються роботи, які не відповідають конкурсним умовам, порушують законодавство України, носять антисоціальний характер.
  • Зміст плакату повинен мати позитивний і життєстверджуючий характер.

Критерії оцінювання. Зміст роботи має бути присвячений виключно темі конкурсу; оригінальність задуму; художній та технічний рівень роботи.

Нагородження

  • Нагороди конкурсу: Перше, друге і третє місця.
  • Автора кращого слогану буде відзначено окремо. 
  • За результатами інтерактивного голосування на сайті бібліотеки та в соціальних мережах присуджується приз глядацьких симпатій.
  • Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами призерів і цінними подарунками.
  • Фіналісти Конкурсу нагороджуються дипломами та отримують каталог.
  • Всі учасники Конкурсу нагороджуються сертифікатами учасників.
  • Партнери, спонсори, члени Журі та Оргкомітету можуть встановлювати спеціальні і заохочувальні призи, якими нагороджуються учасники Конкурсу за їх вибором.

Переможці запрошуються до Центральної бібліотеки м. Дніпропетровська та нагороджуються дипломами та цінними подарунками. Про дату та час Церемонії нагородження Організатор повідомляє додатково. Під час Церемонії нагородження буде організовано мультимедійний перегляд робіт, в художній галереї бібліотеки буде відкрита виставка плакатів.
Плакати переможців та фіналістів Конкурсу роздруковуються і будуть розміщені на майданчиках Дніпропетровська  та в залах міських бібліотек Дніпропетровська.

Офіційна сторінка Конкурсу на сайті Центральної міської бібліотеки: www.library.dp.ua

Куратори проекту:
Меньків Анатолій,  голова  Дніпропетровської організації Спілки дизайнерів України
телефон (050) 3623233,  е-mail: cowfestival@ukr.net
Ошега Олександр, завідувач відділом Дніпропетровської Центральної міської бібліотеки
телефон (056) 7403876,  е-mail: plakat.chitay@gmail.com



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте