Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
17:09

Виставка Ніни Мурашкіної «Ненажерлива»

Виставка Ніни Мурашкіної «Ненажерлива»

Арт-центр Я Галерея запрошує на відкриття виставки Ніни Мурашкіної «Ненажерлива».

Про проект Катерина Носко:

«Ненажерлива» - перша експозиція Ніни Мурашкіної у дніпропетровському арт-центрі Я Галерея. Проект візуалізує досвід сприйняття інтимної сфери художниці, натхненної творчістю сучасниць - Луїзи Буржуа та Аннет Месаже. Вибудовуючи тісний зв'язок між об'єктами, живописом та колажами, авторка доповнює експозицію власними мемуарними текстами, які ще більш ущільнюють та насичують простір «Ненажерливої».

За словами Ніни Мурашкіної, у проекті «все починається з Лялечки» ­– гротескного інсталяційного автопортрету у вигляді сороканіжки, що переходить у ще один автобіографічний об’єкт – «Ненажерливу». Контрапунктом до представлених інсталяцій виступають алегоричні живописні роботи та серія колажів «Дощ із Чорних Овалів».

Подібний діалог між живописною площинністю та об'ємністю свідчить про бажання художниці промасувати тіло власних сновидінь та відчути їх м’язистість наяву. Працюючи з нейлоном та капроном, пір’ям та образами з дитинства у вигляді ляльок, художниця віднаходить свою особистісну приналежність до їх численних фактур, крізь які оголюється уся суть повнокровної жіночності та ненаситності.

Про автора:

Ніна Мурашкіна народилася 1985 року в Донецьку, живе та працює поблизу Києва.

У 2005 році закінчила Донецьке художнє училище (кафедра графічного дизайну), а 2009 року – Харківську Академію дизайну та мистецтв (монументальний живопис, майстерня В. М. Гонтаріва). У 2011 році навчалася в Національній Академії образотворчого мистецтва і архітектури (спеціальність художник-постановник театру і кіно).

Перша виставка «У пошуках бездоганності» відбулась 2007 року в харківській галереї «Академія», а друга «Worship» – у клубі Synth Eastwood (Дублін, Ірландія).

Співпраця з Я Галерея розпочалась у 2010 році участю в програмі «Генофонд» – програмі розвитку молодих художників. Того ж року Ніна Мурашкіна представила свою першу в Я Галерея виставку «Amor Essentia» – зріз-дослідження трансформації чуттєвої сфери жінки.

У 2012 році художниця виграла грант «Gaude Polonia» (Краків, Польща) і реалізувала живописний проект під назвою «Блакитні Очі» в стінах Краківської Художній Академії ім. Яна Матейки.
Головна тема-дослідження у творчості Ніни Мурашкіної – це психологія сексуальності, особисте драматичне, зведене в культ.

Ніна Мурашкіна:
«Для мене важлива сильна емоція, розтягнута, намащена на полотно чи папір. Неважливо на що. Головне: щоб поверхня була живою. Життя в його яскравих втіленнях. Гранично відверто. Тут і тепер».

Запрошуємо Вас на відкриття виставки за участю авторки, що відбудеться у четвер, 18 червня, з 19.00 до 21.30, в арт-центрі Я Галерея на Гусенка, 17.

Проект реалізовано за підтримки співзасновника арт-центру Я Галерея у Дніпропетровську Павла Мартинова. Окрема подяка у створенні проекту - скульптору Василю Татарському.

За додатковою інформацією, коментарями учасників подій та фотоматеріалами звертайтесь:
керівник проектів Катерина Семенюк, 056 713 5 713, 067 622 29 92, ks@yagallery.com.ua.

Слідкуйте за новинами арт-центру на сайті Ya Gallery та на сторінці у Facebook.



Ніна Мурашкіна, Радість, 2015, полотно, олія

Ніна Мурашкіна, Лялечка, 2015, фрагмент, металевий каркас, пап'є-маше, тканини, ляльки, штучні перлини, шкірка лисиці

Ніна Мурашкіна, Дощ із чорних овалів, 2015, фрагмент, картон, акрил, туш, пір'я страуса й півня, скло, часові механізми
 

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте