Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
21:18

Ювіляри до ювілею

Ювіляри до ювілею Военные хроники, Живопись

8 травня, о 15:00, у Дніпропетровському художньому музеї відкриється виставка до Дня пам’яті й примирення та 70-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Щороку в Художньому музеї проводяться експозиції, присвячені Дню Перемоги. Цього року до 70-річчя знаменної дати музей представляє твори малярів, що цього року могли б відзначити свої ювілейні дати – 90 та 95 років.
Саме тому виставка має назву «Ювіляри до ювілею».

Ці мистці: заслужений художник України Андрій Потапенко, члени НСХУ Олександр Войцеховський, Віктор Матюшенко та Анатолій Костенко. Вони -яскраві представники дніпропетровської школи живопису.

Заслужений художник України Андрій Ілліч Потапенко (1925 – 2011) – художник-лірик, котрий у звичайному та повсякденному житті був здатний побачити красу та піднести її до рівня прекрасного.

Роботи Віктора Івановича Матюшенка (1925 – 1984), гармонійні за кольором та досконалі за формою, відзначаються урочистою монументальністю.

Особливою декоративністю та святковістю відрізняються твори Анатолія Олександровича Костенка (1920 – 1996). Кожен з його пейзажних мотивів передає неповторний настрій і природи, і самого художника.

Більш стримані та виважені за законами реалістичного класичного мистецтва пейзажі Олександра Климентійовича Войцеховського (1925 – 1994).

Художники, котрі пережили воєнне лихоліття, особливо чуйно й гостро сприймають красу природи мирного часу. Саме образотворче мистецтво допомогло авторам творів – ветеранам війни – адаптуватися до мирного життя.

На виставці представлено 21 твір пейзажного живопису, що охоплює період з кінця 50-х до початку 90-х років ХХ століття. Всі ці роботи поєднує любов до рідного краю, своєї Батьківщини. В них ми можемо побачити красу і велич природи України від Карпатських гір до Дніпровських ланів, від Слобожанщини до Криму.



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте