Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вт, 16 апреля 2024
10:51

Війна: залишитись людьми

Війна: залишитись людьми Военные хроники, История

Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького до 70-річчя Перемоги презентують виставку з фондів ДНІМ та приватних колекцій «Війна: залишитись людьми»

Відкриття виставки відбудеться 7 травня о 13.30. в приміщенні діорами “Битва за Дніпро”

Друга світова війна велася безкомпромісно, в небачено гострих і запеклих формах. Людині, що потрапила в умови фронту, необхідно було виконати поставлене командуванням завдання, вижити і зберегти душевну рівновагу і свою особистіть. Відобразити життя людини в умовах війни на фронті - мета нашої виставки.

В експозиції ми представили предмети, що допомагали солдатам і офіцерам виживати фізично: військове обмундирування, амуніцію, побутові предмети, що використовувалися радянськими та німецькими військами.

У м'ясорубці війни люди намагалися зберегти пам'ять про мирний час, про сім'ю та дім, надію на повернення. На виставці можна побачити особисті реліквії, що пов'язували військових із домом, зразки фронтової творчості і, звичайно ж, листи. Їх читали і перечитували безліч разів з обох боків фронту, вони переходили з рук в руки. Тому більшість з них зачитані, облиті сльозами, що ледь можна прочитати.

І в святкові дні, коли солдат знав, що в цей день його родина збереться за святковим столом і згадає про нього, туга за минулим мирним життям ставала гострішою. Щоб відчути тепло і зв'язок з рідними, солдати на фронті також намагалися створити собі свято. Свято, яке сколихне в пам'яті світле і добре, що всупереч жахам війни жевріє в душі. На виставці відтворені німецький бліндаж та вогнева кулеметна точка РСЧА, в яких створена атмосфера святкування Різдва та першого травня в умовах фронту.

Складовою частиною виставки є реконструкція польового шпиталю, де вже нема солдата або офіцера ворожуючих армій, а є просто людина, яку треба врятувати.

Болем у серці віддають і схожі, як зовнішньо, так і змістом, повідомлення про загибель на фронті та ООЗи – особисті опознавальні знаки.

Ця виставка стала можливою завдяки співпраці із ГО “Східний вал” та приватними колекціонерами Дмитром Пірклом і Андрієм Скрипкіним.



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте