Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
07:18

Книги наших мам та бабусь

Книги наших мам та бабусь Литература

27 грудня 2014 р., до новорічних зимових канікул, музей «Літературне Придніпров’я» відкриває виставку «Книги наших мам та бабусь», де будуть представлені книги 1950-1980-х рр., такі як «Кот Василий» О. Крилова, «Приключения старой куклы» Г. Камєнної, «Півень-сурмач» Л. Левченко, «Добрый великан» Б. Бєлової, «Друзі» Д. Демерджі, «Мишка-хвастунишка» І. Гагаріна.

Написані для виховання «розумного серця» і «доброго розуму» ці книги довгий час були чи не найзатребуванішою дитячою літературою в країні. Загальний наклад «Кота Василия» має понад 9 млн. екземплярів.

За книгою Г. Камєнної «Приключения старой куклы» був створений однойменний учбовий діафільм. Кольорова казка про ляльку Босоножку, створена променем світла на білому простирадлі – одне з найбільших вражень дитинства бабусь сьогоднішньої малечі.

Колосальним тиражем, з благословення Агнії Барто, свого часу вийшла книжка провінційної школярки із Дніпропетровська Белли Бєлової «Рукавички». Відтоді її вірші стали друкувати найвідоміші дитячі журнали «Мурзилка», «Веселые картинки» та ін. Справжній фурор у видавничому світі зчинила дитяча, яскраво ілюстрована казка Дмитра Демерджі «Друзі». Попри те, що книжка вийшла тиражем 100 тисяч довелося додруковувати її за проханнями шанувальників казки.

Популярність книг визначалася не тільки їх смисловим навантаженням, легкістю викладу матеріалу, а й цікавим ілюстративним матеріалом, створеним відомим ілюстратором дитячої книжки Володимиром Любарським. Органічно поєднуючись з літературним текстом, його ілюстрації допомагають дітям краще сприймати і запам’ятовувати зміст книг.

Багато років назад завдяки цим книгам відбулося входження в книжковий всесвіт батьків, бабусь та дідусів сьогоднішніх дітей; ці книги досі продовжують хвилювати серця їх дітей і онуків. То ж виставка пропонується для родинного відвідування, адже об’єднує декілька поколінь читачів.

На виставці широко будуть представлені ілюстрації Володимира Любарського до дитячих книг різних авторів, серед яких С. Маршак, К. Чуковський, О. Толстой, що виходили у видавництвах Дніпропетровська, а також дитячі іграшки 1960-х рр., які поряд з книгами вибудовували світ дитинства бабусь та дідусів сьогоднішньої малечі.

Для створення інсталяції, що обігрує зміст книги «Приключения старой куклы» музею не вистачає дерев’яного коня на колесах 1950-1960-х рр. то ж звертаємося з проханням допомогти у пошуку такої іграшки. Музей із вдячністю прийме також дитячі книги з ілюстраціями Любарського, видані у Дніпропетровську. Дарувальникам – вхід на виставку безкоштовний.

Щодня, окрім понеділка і четверга, з 11.00 до 12.00 на виставці будуть проводитися сеанси перегляду мультфільмів 1960-70-х рр.: улюблених мультфільмів батьків, бабусь та дідусів сьогоднішньої малечі. Запрошуємо відвідати виставку «Книги наших мам та бабусь» разом усією родиною!



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте