Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
02:46

Катерина та Валерій Кузнєцови «У ногах правди нема»

Катерина та Валерій Кузнєцови «У ногах правди нема»

Про проект - Олена Єгорушкіна: 

«У ногах правди нема» – вже другий персональний проект Катерини та Валерія Кузнєцових в арт-центрі Я Галерея. Паралельно до активної дизайнерської роботи в студії «decorkuznetsov», подружжя реалізує спроби художнього аналізу суспільних явищ. Використовуючи «проектний» підхід, вони створюють арт-об’єкти, що покликані виразити авторське трактування філософських понять.

Через метафору дерева, у новій експозиції Кузнєцови ставлять під питання правдивість нав’язуваної зовні інформації. Автори порівнюють стан дерева без кори зі станом людини, беззахисної перед брехнею, яка рано чи пізно мусить визначитись, чи потрібна їй істина. Досліджуючи сутність правди, вони об’єктивують порожнечу, що лишилася після вибору.

Закляклі у вертикальному положенні, напіврозчинені стовбури спрямовують погляд у пустий простір. Наче величезні кажани, вони звисають зі стелі, нагадуючи про світло життя, яке колись належало дереву.

Разом із безкомпромісним визначенням правди, автори доводять відносність будь-яких спроб опосередкованого сприйняття реальності. А також насильних способів її встановлення: у назві проекту спливає згадка про давнє покарання, яке застосовувалось у Росії щодо боржників. Виявивши,що тортури не сприяють з’ясуванню правди, покарання змінили. Однак лишилась приказка, що закріпила початкове значення слова «правити» – «стягувати», або ж вимагати оплату за керування державою. 

Однак, назва інсталяції виступає не стільки ключем, скільки запрошенням – зануритися у споглядання за порожнечею. Як зовнішньою, відображеною в оболонці дерева. Так і внутрішньою, осяяною мрією про свободу.

Про авторів:

Катерина Кузнєцова народилася у 1967 році в Дніпропетровську.
Валерій Кузнєцов народився 1968 року в м. Череповець, Росія.

У 1994 році Катерина й Валерій Кузнєцови створили студію «decorkuznetsov» у Дніпропетровську, що, за визначенням авторів, є «сумішшю фантазії та гумору, мистецтва і функціонального дизайну, постійний рух і, звичайно ж, гра». Учасники й переможці багатьох конкурсів і виставок в Україні та за кордоном. 

2004 року роботи авторів були представлені в німецькому музеї «Red Dot» в м. Ессен – одному з найбільших у світі зібрань досягнень сучасного дизайну. Із 2012 року співпрацюють з арт-центром Я Галерея (персональна виставка «Докрашу завтра»). Учасники колективного проекту Музичі Christmas Art Fair у Дніпропетровську та Neofolk project – програми візуального мистецтва Я Галерея в рамках ГОГОЛЬFEST-2012. У 2014 році роботи авторів долучилися до візуальної частини фестивалю нових медіа та аудіовізуального мистецтва в міському просторі «Конструкція».

Роботи студії «decorkuznetsov» знаходяться в колекції музею Рітвельда в Амстердамі, а також у приватних колекціях США, Великобританії, Бельгії, Польщі, Італії, Фінляндії, Німеччини, Португалії та ін.

Запрошуємо Вас на вернісаж проекту за участі авторів, що відбудеться у п'ятницю, 7 листопада, з 19.00 до 21.30, в арт-центрі Я Галерея на Гусенка, 17.

Проект реалізовано за підтримки співзасновника арт-центру Я Галерея у Дніпропетровську Павла Мартинова.

За додатковою інформацією, коментарями учасників подій та фотоматеріалами звертайтесь:
керівник проектів Катерина Семенюк, 056 713 5 713, 067 622 29 92, ks@yagallery.com.ua.


Слідкуйте за новинами арт-центру на сайті Ya Gallery та на сторінці у Facebook.

 


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте