Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вт, 16 апреля 2024
08:04

Іван Франко

Посмотреть афишу: Іван Франко Лекция

ІВАН ФРАНКО. УКРАЇНСЬКИЙ АРИСТОТЕЛЬ

До 160-річчя від дня народження І. Франка

Знаний і незнаний Франко… 
Людина, яка викувала себе сама. Науковець, перекладач, філософ і тонкий лірик. Доктор філософії Віденського університету, автор понад 3000 наукових праць, серед яких і ґрунтовні монографії. Його творчий і науковий спадок охоплює 100 томів. 
Франко —  інтелігент та інтелектуал європейського рівня, котрий твердо стояв на українському ґрунті. Він активно перекладав з грецької, латинської, давньоіндійської, німецької, англійської та інших мов (всього володів 14 мовами), товаришував і листувався із європейськими мислителями, вступав у літературні дискусії. Світова література і культура – це те духове повітря, в якому жив митець. 

На глибоке переконання Франка, Україна має вести діалог зі світом: «Мета мого життя й деяких моїх товаришів полягає в тому, щоб підтримувати життєві духовні зв’язки української інтелігенції з високорозвинутими націями Європи, а, з іншого боку, ближче познайомити ці нації з духовним життям українського народу». 

“Ми мусимо навчитися чути себе українцями – не галицькими, не буковинськими, а українцями без офіціальних кордонів .... Треба витворити з величезної етнічної маси українського народу українську націю, суцільний культурний організм, здібний до самостійного культурного й політичного життя”.

Схема проїзду: http://mapia.ua/ru/dnepropetrovsk/kulturnaya-deyatelnost/kulturnyiy-tsentr-novyiy-akropol--909931

Телефони для довідок: (056) 785-07-94, (066) 170-68-41, (068) 856-24-72
Сайт: www.newacropolis.org.ua


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте