Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
23:14

Виставка фото і графіки "Жінка/Революція"

Виставка фото і графіки Графика, Фото

Галерея-книгарня «Чорна ящірка» представляє виставку фото і графіки "Жінка/Революція":

- Аліна Гаєва (графіка),
- Тимофій Строганов (графіка),
- Тетяна Шлапак (фото),
- Ірена Хованець (колажі),
- Марія Козолуп (графіка),
- Антон Шевельов (фото).

У виставці беруть участь шість авторів, зовсім різних за стилістикою, але таких однакових за духом. Говорячи мовою мистецтва, ми наголошуємо на тому, що його вираження має бути втілене різнобічно. Саме в цей час в Україні стались події, які кожного примушують замислитись над подальшим вектором своїх дій. Тому однією з ідей поєднання таких різних стилів і є показати глядачеві, як близькі за духом роботи можуть бути зовсім різні за виглядом. Ми начебто говоримо, що головне – це ваша роль і небайдужість, а в який спосіб ви це робите – діло кожного.

Чому саме жінка? Тут є багато ототожнень, порівнянь і непрямих зв’язків. Жінка – як матір, що народила і виховала бійців-героїв, жінка – як прапор і взірець, жінка – як рушійна сила, жінка – як голос революції.

Детальніше про авторів:

Аліна Гаєва (графіка)

Молода художниця з міста Дніпропетровськ (зараз мешкає в Києві). Є частиною творчого дуету A&K разом із сестрою-близнючкою Каріною Гаєвою, але в живописі останнім часом виступає як самостійна одиниця. Народилася 2 листопада 1986 року, 2010 року закінчила Придніпровську державну академію будівництва і архітектури, за спеціальністю архітектура. З 2011 року сестри Гаєві є співзасновницями галереї-книгарні «Чорна ящірка» в місті Дніпропетровську, Аліна Гаєва працює куратором художніх проектів.

В ранніх роботах Аліна частіше виступає як графік, але протягом останніх років її зацікавлення майже повністю перемістилися у сферу живопису. Живописні роботи Аліни Гаєвої напрочуд експресивні та емоційно напружені, відрізняються динамічністю форми та сміливістю колористичних рішень.

Тимофій Строганов (графіка)

Тимофій народився в Запоріжжі наприкінці березня. 1962 року народження, проживає і працює в Дніпропетровську. Спеціальної художньої освіти автор не має, що не завадило йому повноцінно реалізовувати свій творчий потенціал. За останні сім років взяв участь більш, ніж в 10 виставках у Києві (Український дім, галереї "Ра" і " Дукат"), Одесі (галерея Тетяни Лодиженского ), Дніпропетровську, Запоріжжі, Вільнюсі ( Арт -Вільнюс , персональна виставка).

Роботи Тимофія сповнені експресії і чуттєвості. Нечіткість ліній лише більш детально передають характер образу. У роботах автора немає складних колірних переходів і зайвої гри фарб, але яскраво передано втілення змісту в форму.

Тетяна Шлапак (фото)

Молодий фотограф Тетяна Шлапак (відома під псевдонімом shlapachok) народилася в місті Дніпропетровськ в 1987 році. Закінчила Дніпропетровський коледж за спеціальністю конструктор-технолог одягу. Отримала економічну освіту в Київському Університеті економіки і права.

З часом Тетяна віддає перевагу фотографії , магії і лаконічності статичного кадру. Отримані раніше навички режисера і дизайнера дозволяють їй вмістити в кожну фотографію цілий фільм.
Їй притаманне сюрреалістичне бачення кадру і захоплення візуалізацією химерних та іноді фантасмагоричних образів. Працює в жанрах колаж, фотографія.

Ірена Хованець (колажі)

«Розмножую фантазію і борюсь! Творю катастрофи і граю в свій апокаліпсис - у фото Експериментую над людьми і вигадую свою релігію - на папері. Вхожу в систему по флаєру і за півціни. Мій квиток – колаж. Клею на недозволених місцях і вирізаю вікна ножицями. Будую стіни перед тими, хто проти мене. Стіни, де висять антирами. Не дозволяю крові проливатись, якщо вона не вирізана з журналу.»

«Вибух обірвав мораль і людські голови, залишивши після себе механізм тваринних інстинктів. А у нас тим часом на руках помирала ще одна пташка надії. Без війни не обійтись, кажете? Я не солдат, але я озброєна. Моя зброя – ножиці,клей і фото. Бійтесь мене, бо я художник. Я скажу те, про що ви мовчите. Тим, хто хоче війни.»

Марія Козолуп (графіка)

Народилася 3 лютого 1984 року в Дніпропетровську, у родині архітекторів. Зросла на студії образотворчого мистецтва «Фантазія», яку 15 років тому заснувала мама Ульянова Лідія.

Закінчила ХДАДІМ, за спеціальністю книжкова графіка. В доробку Марії більше 10 персональних виставок в Україні. Переважно працює в стилі графіка та графіка в матеріалі. Займається скульптурною лялькою, дизайном, книжковою ілюстрацією та мультиплікацією.

Антон Шевельов (фото)

Краще один раз побачити, ніж сто разів почути про фото Антона Шевельова. Його роботи сповнені енергії та життя, жодної маски, жодної несправжньої емоції. Фантастично забарвлені і реалістичні, наче переносять глядача у світ фотографії.



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте