Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
14:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Історія медика евакуації, який проходить реабілітацію у Дніпрі: врятував півтисячі захисників країни, а сам має 5 поранень

|«« «« »» »»|

Дніпрянину Дмитру 32 роки. Захищає Україну з початку повномасштабного вторгнення. До цього працював у психіатричній лікарні, потім – у швидкій.

«У перші дні приїхали до мне друзі. Кажуть: «У нас є повноцінний взвод, не вистачає медика». Роздумів не було. Відповів: «Без питань», – поділився захисник.

Рятував життя українських військових уже на початку березня 22-го на Запорізькому напрямку. На поміч узяв тоді, в перші дні, свій бусик – «Жовток».

«Прозвали його так, бо жовтогарячий. Цей автомобіль був оснащений необхідним для порятунку побратимів. Довго він прослужив, поки ворог його не знищив», - розповів Дмитро. Вивіз з поля бою 509 український захисників. «507 – живі. Більшість - мене впізнають. От, з деякими зустрілись у лікарні. Кажуть – а ви мене врятували, ми вас пам’ятаємо, як пісні під час евакуації співали», – не стримує посмішки захисник.

Згодом Дмитро став розвідником. За бойовий шлях має 5 поранень. Останнє отримав у ніч з 10 на 11 березня 2024 року.

«Мені тоді передали по рації, що є поранений на першому фланзі. Ніхто не може близько підійти – йде бій, криють артою, мінометами, всім чим можна… А я хоч і розвідник уже був на той час, але справу свою не забув. Я ж медик. Пішов за побратимом. За 300 метрів до побратима - вибухи. Поранило ногу», – розповідає захисник.

Дмитро одразу надав собі меддопомогу, вколов знеболювальне і витягнув побратима. Потім ще прийняли бій. А далі операція та лікування у медичному закладі Дніпра.

«Після операції у мене з’явилася проблема – боляче ставати на ногу, що була поранена. Мені сказали, що тут є реабілітаційний центр. Я думаю, а чого не спробувати», – поділився Дмитро.
«Під час обстеження виявили зниження сили м’язів стопи та гомілки. Наш план включив у себе вправи для збільшення сили м’язів, а також вправи для збільшення амплітуди рухів. Бо Дмитро міг ходити, тільки наступаючи на п’ятку. Нині - покращилась якість ходи, задіяна уся стопа й більш правильні рухи. Він – молодець», – додав фізичний терапевт Михайло.

Дмитро сам у захваті від результатів.

«Думав, що може статися за два тижні? А тут професіонали своєї справи. Сам не очікував, що буде подібний результат», – підсумував захисник.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті