Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
12:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

о 8 років: в Україні можуть посадити у тюрму за публікації про те, де ТЦК виписують повістки

о 8 років: в Україні можуть посадити у тюрму за публікації про те, де ТЦК виписують повістки

Якщо людина написала у Telegram, Facebook, Instagram чи будь-якій іншій соцмережі, де саме зараз перебувають представники ТЦК, які вручають комусь повістку, то за це її можуть посадити у тюрму. Термін ув'язнення немалий - від п'яти до восьми років.

Військкоми вважають, що йдеться не лише про поширення інформації про військових, а й загалом дискредитацію та перешкоджання діяльності ЗСУ у період воєнного стану.

Допис про це з'явився у Facebook на сторінці Хмельницького ТЦК. Попередження стосується не лише жителів цієї області, а й загалом усіх українців.

"Поширення інформації в соціальних мережах інтернет, спільнотах месенджерів, щодо місця перебування, пересування військовослужбовців ТЦК Хмельницької області під час виконання ними заходів оповіщення військовозобов’язаних громадян - призводить до розкриття форм та методів виконання завдання з призиву на військову службу для захисту України, а також призводять до підриву авторитету Збройних Сил України у суспільстві", - йдеться у повідомленні.

Крім того, кажуть у ТЦК, такі діяння містять ознаки складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.

"За це передбачена відповідальність у виді позбавлення волі від п’яти до восьми років", - наголошують у Хмельницькому ТЦК.
Нещодавно блогер з Дніпра постав перед судом за те, що фільмував роботу співробітників ТЦК та викладав відео у мережу TikTok. Здебільшого це були зйомки вручення повісток. На суді чоловік наголосив, що робив це заради популярності й визнав свою провину. Суддя дав йому умовний термін покарання.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті