Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
11:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Втративши на війні ногу, герой все одно мріє допомагати своїм побратимам

Втративши на війні ногу, герой все одно мріє допомагати своїм побратимам

37-річний Олександр із Солоного після ампутації ноги освоює протез та планує займатися волонтерством, щоб допомагати бити рашистів до переможного кінця.

На початок Великої війни Олександр був успішним підприємцем. Але навесні 2022 року на поклик серця пішов на фронт добровольцем.

Рівно через рік, у квітні 2023 року, він дивом вижив під час страшного бою…

Про долю героя розповіли у Дніпровській РДА:

«Олександр Костенко до початку війни був приватним підприємцем.

Після повномасштабного вторгнення, в квітні 2022 року пішов на фронт, добровільно вступивши до Національної гвардії України. Спочатку військового направили до міста Ірпінь, що на Київщині, згодом до населеного пункту Кремінна Луганської області. Саме на Луганщині Олександр разом з побратимами боронили позиції в Серебрянському лісі.

Рівно через рік, у квітні 2023 року, під час виконання бойового завдання, потрапив разом з побратимами під мінометний обстріл і був тяжко поранений. Нажаль, двоє бойових товаришів Олександра загинули від прямого влучання снаряду - Куліш Володимир і Назаренко Олександр з міста Дніпро. Вічна памʼять та шана героям!

Завдяки допомозі побратимів, які виносили тяжко пораненого військового майже 8 годин, Олександр врятувався.

Спочатку чоловіка госпіталізували до Краматорського госпіталю, звідти до Харківської області, а потім на Полтавщину. Нажаль, у зв'язку з тяжким пораненням, військовому довелось ампутувати ногу. У Дніпрі 37-річному захисникові встановили протез.

Зараз, пройшовши тяжкий шлях до одужання, незламний духом, стійкий та вольовий гвардієць мріє займатися волонтерством. Також в планах є повернення до підприємницької діяльності.

Зичимо, щоб у Олександра та його родини все склалося, як найкраще, адже він є справжнім прикладом мужності та героїзму для всіх українців!».

Фото Дніпровської РДА.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті