Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
14:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кривому Рогу передали 15 сучасних водовозів та 60 мобільних станцій для очищення води для подолання кризи у сфері водопостачання

Кривому Рогу  передали 15 сучасних водовозів та 60 мобільних станцій для очищення води для подолання кризи у сфері водопостачання

У відповідь на катастрофу на Каховській греблі та російські атаки на інфраструктуру надається життєво важлива підтримка громадам, які стикаються з постійною нестачею води.

У відповідь на кризу з водопостачанням у Криворізькому районі Дніпропетровської області Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (UNDP) в Україні 3 квітня 2024року передала 15 сучасних водовозів місткістю 10 кубометрів кожний, щоб допомогти мешканцям отримати доступ до чистої та безпечної питної води.

UNDP також передала місцевій владі 60 мобільних станцій для очищення води, аби знешкоджувати шкідливі речовини перед подачею води споживачам.

Автоцистерни забезпечать транспортування очищеної води з додаткових та аварійних джерел водопостачання до населених пунктів району, а не лише зі стаціонарних водоочисних станцій, гарантуючи більшій кількості мешканців доступ до безпечної питної води.

Виступаючи на церемонії передачі автомобілів у Кривому Розі, Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє зазначив, що агенція ООН прагне підтримувати мешканців району у цей складний час.

«Ці сучасні водовози стануть рятівним засобом для громад, які стикаються з нестачею води, забезпечуючи доступ до безпечної та чистої питної води, – сказав пан Сільє. – UNDP готова й надалі докладати зусиль для задоволення нагальних гуманітарних потреб в Україні та сприяти зміцненню стійкості перед викликами, що постають перед країною».

За словами урядовців, після реалізації цих заходів планується подальша робота з пом'якшення кризи у сфері водопостачання. Додаткова підтримка передбачатиме збільшення кількості водовозів для громад у Дніпропетровській та Херсонській областях, а також встановлення значної кількості станцій фільтрації води.

Наслідки аварії на Каховській греблі також призвели до значного зниження генеруючих потужностей на Криворізькій теплоелектростанції (ТЕС), що ще більше загострило проблеми, з якими стикаються мешканці. Катастрофа призвела до втрати додаткового водопостачання до водосховища-охолоджувача на ТЕС, унаслідок чого відбулось значне зниження її генеруючої потужності на 600 МВт.

Загальна інформація

Історично Каховське водосховище було важливим джерелом як питної води, так і енергії для мешканців Кривого Рогу, оскільки місто на 70 відсотків залежало від нього у водопостачанні. Однак після руйнування Каховської ГЕС у червні 2023 року, що призвело до осушення водосховища, район зіткнувся з гострою нестачею централізованого водопостачання, яка посилилася через подальші російські атаки на гідротехнічні споруди.

Для пом'якшення безпосередніх наслідків були встановлені магістральні водяні насоси для забору води з річки Інгулець. Однак вода з цього джерела потребує ретельного очищення через наявність хлоридів, сульфатів та інших речовин, що становлять ризик для здоров'я людини.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті