Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
15:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Працюють цілодобово для подання дніпрянам якісної води. Черговий по місту перевірив одну із насосних станцій

|«« «« »» »»|

Водопровідна насосна станція Дніпра. Вона приймає воду від Аульського водоводу, додатково хлорує, а вже потім подає споживачам.

«Тут є машинна зала, два резервуари ємністю у 50 тисяч кубічних метрів. А добове подання становить 70 тисяч кубічних метрів. На станції проводять дохлорування питної води для підтримки якості. Також її перевіряє щогодинно відомча лабораторія», — розповів головний інженер КП «Дніпроводоканал» Юрій Рескаленко.

Сьогодні він черговий по місту.

Перевіряли воду якраз під час інспектування. Оператор хлораторної установки визначив наявність вільного хлору на виході з резервуарів чистої води.

«Згідно з результатами аналізу, питна вода повністю відповідає вимогам (ДСанПіН 2.2.4-171-10,- ред.). Тобто – безпечна для споживання людиною», — підкреслив черговий.

На станції працюють 10 співробітників. Їх достатньо, щоб повністю її обслуговувати.

«Станція працює безперебійно. На випадок екстрених відключень світла тут установлені два потужні генератори», — підкреслив Юрій Рескаленко.

Перевірив черговий і укриття, яке розташоване у Дніпровському техніко-економічному ліцеї № 61 «Ерудит» ДМР.

«Укриття забезпечене електроживленням, має евакуаційні виходи. Встановлено штучне та аварійне освітлення. Вільний Wi-Fі, є вбиральні, а також улаштована система вентиляції приміщення. Є запаси питної та технічної води, аптечка. У наявності генератор», — розповіла заступниця директора з навчально-виховної роботи ліцею Тетяна Біндар.

«В укриття велика площа. Може умістити до 400 людей. Для учнів та вчителів, які перебувають там під час повітряної тривоги, є спеціально облаштовані місця для навчання. До того ж є окрема кімната «матері та дитини», а також місце для домашніх тварин. Побаченим – задоволений», — підсумував черговий по місту Юрій Рескаленко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті