Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Лінія-«рекордсмен»: На Дніпропетровщині енергетики 47 разів відновлювали після обстрілу лінію електропередач на березі Каховського водосховища

Лінія-«рекордсмен»: На Дніпропетровщині енергетики 47 разів відновлювали після обстрілу лінію електропередач на березі Каховського водосховища

За два роки повномасштабної війни енергетики відновили понад 2 тисячі кілометрів ліній електропередач різного класу напруги.

Вже два роки повномасштабної війни фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі невтомно ремонтують електромережі Дніпропетровської області, які знову і знову зазнають пошкоджень через постійні ворожі атаки.

Найчастіше через обстріли руйнуються повітряні лінії електропередачі у південних районах області, що вже понад півтора роки знаходяться під постійним вогнем окупантів. Вони страждають через прямі влучання, падіння уламків снарядів та дронів. Деякі з них енергетикам доводилося відновлювати десятки разів. Зокрема, є на Дніпропетровщині лінія-«рекордсмен» на березі Каховського водосховища, яку лагодили вже 47 разів.

«Наші енергетики вже два роки працюють в умовах підвищеної небезпеки та ремонтують мережі, зруйновані через обстріли та бойові дії. Часто під звуки вибухів та загрозою нових обстрілів. З початку повномасштабного вторгнення рф наші фахівці полагодили 550 пошкоджених енергооб’єктів Дніпропетровщини. Відновили роботу 2,3 тисячі кілометрів ліній електропередачі різного класу напруги. Щоденно наші аварійні бригади працюють, аби енергосистема працювала стабільно», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Одні з наймасштабніших відновлень енергетики провели у червні та серпні 2023 року – після прильотів керованих ракет по Кривому Рогу. Важких пошкоджень тоді зазнали дві лінії 150 кВ. Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі працювали цілодобово. Відновити кожну з ліній вдалося за три дні.

З початку цього року ворог знов почав цілеспрямовано атакувати енергосистему області. Зокрема, у Дніпрі, Кривому Розі та Павлограді. Після кожної такої атаки енергетики максимально швидко знаходять резерви живлення та відновлюють електропостачання жителів та підприємств.

Загалом з 24 лютого 2022 року енергетики повернули світло у домівки понад 1,4 млн* родин Дніпропетровщини, з урахуванням того, що деяким клієнтам повертали світло 2 та більше рази.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті