Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
22:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Тримайся за гриву». У Дніпрі коні лікують військових та дітей

|«« «« »» »»|

Коні, які безкоштовно реабілітують військових. Все це можливо у Дніпрі, адже такий стартап нещодавно започаткувала підприємиця Мілена Тараненко.

Жінка – дружина військового Олександра, який разом з нею все життя захоплювався кіньми. Олександр пішов захищати батьківщину ще у 2014 році, а дружина розпочала волонтерську справу.

«Цей проєкт я назвала «Тримайся за гриву», і він створений для того, аби якомога більше як діточок, які лишаються в Україні, так і наших військових могли завдяки коням отримати психоемоційне розвантаження та реабілітацію. Реабілітацію нашим військовим ми надаємо безкоштовно», - поділилась співвласниця проєкту «Тримайся за гриву» Мілена Тараненко.

Нині тут надають емоційне розвантаження 5 вихованців: 3 поні та 2 коня. Поні Кєшу евакуювали з-під Києва. В його стайню прилетіла ворожа ракета. Поні Булочка приїхала з Фельдман ЕкоПарку, і, як згодом виявилося, вона була вагітною та народила поні Капітана Кіма. Кінь Антарес потрапив до Олександра і Мілени від парамедика, який нині допомагає пораненим на фронті. А господарі коня Тіфані вимушені проживати за кордоном через війну.

«Це і бізнес, і волонтерський проєкт, який спрямований як на догляд за цими тваринами, так і на дарування тепла тим, кому це необхідне. І не менш важливо, що цей стартап Мілені вдалось організувати після того, як вона потрапила на курси для підприємців «Dnipro & Relocate», які організовані міською радою та тривали понад 3 місяці. Там вона отримала всебічну підтримку учасників курсу та змогла відкрити бізнес», - сказав секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара, який 25 лютого чергує по місту.

Нині у клубі «Тримайся за гриву» можна як записатись на тренування з верхової їзди, так і взяти участь в унікальних інтерактивних заходах. І, звісно ж, отримати психоемоційну та фізичну реабілітацію ветеранам за допомогою іпотерапії. Записатися можна за телефонами +38 066 339 01 17 або +380 63 823 05 23.

Черговий також перевірив найпростіше укриття у Дніпровському ліцеї № 142, який знаходиться за адресою вул. Бєляєва, 2. Укриття в ліцеї складається з двох приміщень і розраховане на 1400 осіб.

«В укритті є запаси питної води, облаштовані місця для сидіння, є аптечки та вогнегасники. В приміщенні є санвузли, санітарні кімнати, системи водопроводу, каналізації та вентиляційна система. Є відповідний акт від ДСНС. Також приміщення облаштоване Wi-fi, що дозволяє відвідувачам мати постійний доступ до мережі Інтернет. Укриття розраховане як для учасників освітнього процесу, так і для мешканців міста», - підсумував Олександр Санжара.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті