Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
19:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро отримає від Лейпцига ще 26 трамвайних вагонів

|«« «« »» »»|

Дніпро продовжує піклуватись про комфортне перевезення мешканців міста. За останні 4 роки наше місто придбало у Лейпцизі 50 трамвайних вагонів марки «Татра». Найближчим часом доставлять ще 26.

«Усього це трамвайне депо налічує 254 вагони, з них щодня 120 одиниць виходять на маршрути міста. Більшість з них - трамваї марки «Татра» різних модифікацій. Середній вік рухомого складу депо сягає 36 років. Задля його обслуговування постійно працюють слюсарі та майстри. А на базі ремонтних цехів постійно проводяться регламентні ремонтні роботи: технічне обслуговування, поточний ремонт та середній ремонт», - прокоментував заступник начальника управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Іван Васючков.

15 лютого він чергує по місту.

Тут на підприємстві триває ремонт і трамвайних візків. Слюсарі перевіряють кожну деталь, аби під час руху не виникало ніяких несправностей.

«На сьогодні в нас 4 вагони стоять на поточному ремонті, на середньому ремонті ще 4 вагони і 30 – на технічному обслуговуванні. У цілому за січень ми провели середній ремонт 4 вагонів, і 40 вагонів були на поточному ремонті. Щодня слюсарі денної та нічної зміни оглядають десятки вагонів, опрацьовують заявки з боку водіїв про несправності задля стабільного випуску вагонів зранку. Найчастіше несправності виникають у електрообладнанні вагона та у допоміжному обладнанні низьковольтної ланки. Але все лагодимо задля комфортного перевезення дніпрян», - прокоментував головний інженер депо №3 КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР Олександр Шевченко.

Також черговий перевірив, як працює шафа власних потреб (ШВП), яку нещодавно встановили на одній з тягових підстанцій. У 2023 році підприємство розпочало заміну морально застарілих ШВП на тягових підстанціях електротранспорту. Усього замінили 4 ШВП на 4 тягових підстанціях. Одна з таких – тягова підстанція № 16. Від неї живиться контактна мережа трамвайного депо та ділянки маршруту № 17.

«Нові шафи виготовлені із урахуванням усіх сучасних технологій та стандартів. Кожна обладнана джерелом безперебійного живлення. Завдяки цьому працівники підстанції зможуть навіть під час блекаутів користуватись освітленням, заряджати пристрої та працювати в комфортних умовах, також це надає можливість підтримувати роботу сигналізації та систем телекерування. Останнє є необхідним для постійного моніторингу роботи підстанції з боку енергодиспетчера.

У 2024 році також планується оновлення ШВП і на інших підстанціях, аби мережа електротранспорту Дніпра була готова до будь-яких ситуацій», - розповів Іван Васючков.

Побував черговий і у Пункті незламності, що на вул. М. Руденка, 106. Тут дніпряни можуть зарядити свої гаджети та зігрітися.

«Тут генератори у постійній готовності та встановлені відповідно до норм. Освітлення переводиться на резервне живлення у разі відключення основного входу електроживлення будівель. Також є інтернет-роутер, щоб відвідувачі мали постійний зв’язок. Облаштовано дитячий куточок з іграшками, книгами, альбомами для малювання. Також є черговий, який відчинять двері у разі масових або віялових відключень світла. Крім цього тут є буржуйка та запас дров», - підсумував Іван Васючков.

Силами КП «Дніпровський електротранспорт» організовано 6 Пунктів незламності. Вони розташовані за наступними адресами:

- проспект Сергія Нігояна, 49
- вулиця Холодильна, 2
- проспект Богдана Хмельницького, 31-А
- вулиця Миколи Руденка, 106
- проспект Свободи, 74
- вулиця Бориса Кротова, 15-А

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті