Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
11:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Руки миєш — вони масні. Мешканці житломасиву Дніпра скаржаться на слабкий тиск і погану якість води з водогону

Руки миєш — вони масні. Мешканці житломасиву Дніпра скаржаться на слабкий тиск і погану якість води з водогону

На житловому масиві Ігрень у Дніпрі люди скаржаться на слабкий тиск води у кранах. Мешканці неодноразово зверталися до міської ради та КП «‎Дніпроводоканал». У вересні 2023 року їм відповіли, що трубопровід справний. Однак у грудні повідомили: планують виконати капітальний ремонт.

Оксана Кулик разом з сім’єю проживає на Ігрені близько 20 років. Розповідає, що проблеми з водою були завжди, але останні декілька років стало гірше. Каже, майже постійно поганий тиск, а іноді води зовсім немає.

Жінка говорить: живе на найвищий точці Ігрені, тому вода до неї майже не доходить. Каже, постійно доводиться їздити до свердловини або купувати воду, аби помитися чи поприбирати вдома.

"Дві доби її зовсім не було. Куди я звертаюсь, усі дають номер "гарячої" лінії. Я дзвоню. Коли вони приймають скаргу, вони відповідають, чи є якась поломка. Мені кажуть, що поломок ніяких немає", — розказує жінка.

Проблеми з тиском є через те, що водопровідна труба в аварійному стані, вважає місцева жителька Ганна. Розповідає, через пошкодження вся вода витікає у балку.

2021-го року люди зібрали понад 400 підписів. Зверталися в Лівобережну адміністрацію, міську раду та Дніпроводоканал. У департаменті благоустрою та інфраструктури відповіли: у 2021 році на ділянці трубопроводу усунули 13 аварійних пошкоджень. Однак, зазначили, що проводити роботи складно через заболочену місцевість.

Ганна каже, що торік з водоканалу відповіли, що трубопроводи перебувають у технічно справному стані і порекомендували раціонально використовувати воду влітку.

"А води немає... Я подала скаргу. Тільки відповіді, що "поливаємо городи" не треба, бо пройшла злива", — говорить вона.

Що відомо про ремонт

Втім, за словами місцевої жительки Тетяни, зараз зима, а тиск все одно слабкий, а вода брудна.

"Руки миєш — вони масні. Вода тече жирна, вода тече руда", — говорить жителька.

За словами Ганни у грудні в КП “Дніпроводоканал” повідомили: планують виконати капітальний ремонт мереж водопостачання довжиною більш ніж 800 метрів.

На сайті Прозорро вказано, що виділили на це понад 6,5 мільйонів гривень. Договір уклали в жовтні, а закінчити роботи планують 30 листопада 2024 року.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті